Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Να ακουστεί δυνατά η ετυμηγορία του λαού: «Οι ναζί στη φυλακή»

Συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη, μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, στις 10 π.μ., στο σταθμό μετρό «Αμπελόκηποι», καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα, το ΠΑΜΕ, ώστε μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουν να βρεθούν οι ναζιστές δολοφόνοι στη φυλακή.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε με εκκωφαντικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα των θαυμαστών του Χίτλερ. Αποκάλυψε τον ρόλο τους ως "τάγματος εφόδου" ενάντια στους εργαζόμενους και τον λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον. Αποκάλυψε τις υπόγειες και όχι μόνο σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ, κέντρα και μηχανισμούς. Μηχανισμούς και προστάτες που κωλυσιεργούσαν τη δίκη για χρόνια, που επέτρεψαν στους δολοφόνους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, που άλλαξαν τον ποινικό κώδικα για να πέσουν οι χρυσαυγίτες στα μαλακά, που έφτασαν μέχρι και στην ντροπιαστική απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως.

Το εργατικό κίνημα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Απέναντι στον φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα η απάντηση είναι ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό κίνημα για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Ενα εργατικό κίνημα που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί και που θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά με την ελπίδα του αγώνα».

Αποφάσεις συμμετοχής και στάσεις εργασίας

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας προστίθενται και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής - Πειραιά και Νήσων (8 π.μ. - 12 μ.), η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης (ΟΣΥΒΕΤ), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (10 π.μ. έως τέλος βάρδιας), το Σωματείο Οδηγών, Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου). Επίσης, μια σειρά από σωματεία καλούν στην κινητοποίηση, όπως και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα. Στη συγκέντρωση καλεί ακόμα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης:

Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή Ερμού με Βενιζέλου).

Στην Ξάνθη, την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.

Στην Ικαρία, σωματεία οργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση αύριο Παρασκευή 2 Οκτώβρη, στις 8 μ.μ. στον Αγ. Κήρυκο, με ομιλητή τον Μάνο Μαλαγάρη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής του ΠΑΜΕ στη δίκη των ναζιστών.

Στη Μυτιλήνη, την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

Στην Κέρκυρα, την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Χίο, την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Βουνακίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ