Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
«Η Σούδα λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Μαχητική διαδήλωση ενάντια στην παρουσία Πομπέο και την ενίσχυση της Σούδας

Με το σύνθημα αυτό υποδέχθηκαν χτες οι Χανιώτες, με ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο, τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Ο λαός εκεί άλλωστε ξέρει καλά τι σημαίνει εμπλοκή στους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς στο νομό Χανίων βρίσκεται η βάση της Σούδας, από όπου εφορμούν τα γεράκια του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ξεδιπλώνοντας το δολοφονικό τους έργο. Και ακόμα περισσότερο ο λαός ανησυχεί για τα σχέδια νέας επέκτασης της βάσης, η οποία αποτελεί μαγνήτη επιθέσεων στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών.

Το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, Εργατικά Σωματεία και Σύλλογοι της πόλης ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να κρατούν πλακάτ που δήλωναν στον Πομπέο και την αμερικανική κυβέρνηση ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη και πανό που απαιτούσαν «Καμιά αλλαγή συνόρων».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Μανώλης Παπαδομανωλάκης, καλώντας σε πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή και την επέκταση της βάσης. «Σήμερα διαδηλώνουμε κατά της επίσκεψης Πομπέο στα Χανιά. Διαδηλώνουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Ηρθε ο Πομπέο στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε θα έρθει κι η σειρά μας», «Λεφτά για τους λαούς, όχι για εξοπλισμούς», ήταν μερικά συνθήματα από όσα ακούστηκαν από τους διαδηλωτές.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου παραδόθηκε στην πυρά το σύμβολο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, με το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» να αντηχεί στους δρόμους της πόλης.


Σε δήλωσή του από την κινητοποίηση ο Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, Αλέκος Μαρινάκης, σημείωσε: «Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα έχει δύο βασικούς στόχους: Πρώτον, να επισπεύσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αποκλειστικό κριτήριο τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα και τη συνοχή στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας - Τουρκίας, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Δεύτερον, να προωθήσει τα γεωπολιτικά - οικονομικά και στρατιωτικά - συμφέροντα των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ