Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια, που μαίνεται στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα. Παράλληλα, δραματική είναι η κατάσταση και εξαιτίας άλλης μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά σε αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα. Με τους τρεις νέους θανάτους, τα θύματα των πυρκαγιών ιστορικών διαστάσεων, οι οποίες σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου, έφτασαν τα 29.

ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 91 ετών ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ Αμχαντ αλ Σαμπάχ. Κυβέρνησε το εμιράτο από το 2006, ενώ ήταν στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής πάνω από 50 χρόνια.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Αξιωματούχος των ΗΑΕ ανακοίνωσε χτες σχέδιο για την πραγματοποίηση της πρώτης διαστημικής, μη επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη το 2024.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε χτες τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε κάθειρξη 1,5 έτους κρίνοντάς τον ένοχο, μαζί με άλλα έξι στελέχη και μέλη του συντηρητικού κόμματός του, VMRO-DPMNE, για την ενορχήστρωση βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν το 2013.

ΣΟΦΙΑ.-- Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας και υπουργός Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, κατηγόρησε χτες τη Βόρεια Μακεδονία πως επιχειρεί «να δημιουργήσει νέα Ιστορία κλέβοντας αυτή της Βουλγαρίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ