Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Προσκάλεσαν σε φόρουμ... για τη δημοκρατία τον αχυράνθρωπο των ΗΠΑ, πραξικοπηματία Γκουαϊδό!

Καταγγέλλουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αθήνας και το ΠΑΜΕ

Σήμερα ξεκινάει το «Athens Democracy Forum», το οποίο διοργανώνουν στην Αθήνα οι «New York Times» σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη, την «Καθημερινή» και άλλους οργανισμούς - εταιρείες. Ανάμεσα στις «εξέχουσες» προσωπικότητες που θα φιλοξενήσει ο δήμος της Αθήνας στο πλαίσιο του φόρουμ, το οποίο κάθε χρόνο ασχολείται με τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, τις «διευθετήσεις» που «τρέχουν» στην περιοχή από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, είναι φέτος και η μαριονέτα των ΗΠΑ - ΕΕ στη Βενεζουέλα, ο δοτός «πρόεδρος» Γκουαϊδό, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας ανατροπής μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης στη χώρα του. Ο πραξικοπηματίας Γκουαϊδό θα μιλήσει την Παρασκευή μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αύριο Πέμπτη θα μιλήσει ο δήμαρχος της Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης.

Αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας!

Σε καταγγελία προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αθήνας με αφορμή την πρόσκληση Μπακογιάννη προς τον Γκουαϊδό. Η καταγγελία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει:

«Ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, ο πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαϊδό, μετά από την αναγνώρισή του από την κυβέρνηση της ΝΔ, συμμετέχει σαν καλεσμένος του δημάρχου της Αθήνας στο ονομαζόμενο "Δημοκρατικό Φόρουμ" που θα γίνει διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος της ΝΔ, πλήρως ταυτισμένος με την κυβέρνησή του, δίνει βήμα σε μια μαριονέτα των Αμερικανών, που τον έχουν απομονώσει ακόμα και οι πρώην συνεργάτες του στην αντιπολίτευση.

Καταγγέλλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας αυτές τις μεθοδεύσεις σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας».

Την πρόσκληση του δημάρχου Αθήνας, Κ. Μπακογιάννη, στον Χουάν Γκουαϊδό καταγγέλλει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το οποίο με ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και τον δήμαρχο της Αθήνας που δίνουν βήμα στην Ελλάδα στη "μαριονέτα" των ΗΠΑ, τον επίδοξο - αποτυχημένο δικτάτορα της Βενεζουέλας Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό, ένας αχυράνθρωπος του ιμπεριαλισμού, που έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, όπως και από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά έχει αποκηρυχτεί από τον ίδιο τον λαό της Βενεζουέλας. Και όμως αυτή η καρικατούρα βρίσκεται προσκεκλημένος του δημάρχου της Αθήνας και φιγουράρει δίπλα στον πρωθυπουργό στο ονομαζόμενο Δημοκρατικό Φόρουμ της Αθήνας, που θα γίνει διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι εκτός των αποτυχημένων προσπαθειών του να πάρει την εξουσία πραξικοπηματικά, ο συγκεκριμένος κύριος έχει καταγγελθεί από τους στενότερους πρώην συνεργάτες του ότι χρηματοδοτείται από διάφορες "οικονομικές βοήθειες" που στέλνουν οι ΗΠΑ και λοιποί για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Ενώ, επίσης, αγαπά να φωτογραφίζεται με ναρκοβαρόνους της Κολομβίας, παραστρατιωτικούς και άλλες εγκληματικές ομάδες. Αυτόν τον γελωτοποιό να τον κάνει διαδικτυακή βόλτα ο δήμαρχος στον Μεγάλο Περίπατο, για να του δείξει τις κάμπιες που τρώνε τους ξεραμένους φοίνικες που φύτεψε!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του δημάρχου Αθήνας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Βενεζουέλας και στις συνδικαλιστικές του οργανώσεις στον αγώνα τους για το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του χωρίς ξένες επεμβάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χώρα μακρινή(2021-07-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Αθήνας για την πρόσκληση του πραξικοπηματία Γκουαϊδό(2020-10-01 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αχυράνθρωπο(2020-01-28 00:00:00.0)
Να συντρίψουμε τις μαριονέτες του ιμπεριαλισμού(2019-05-02 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση δέχεται διάλογο χωρίς απειλές(2019-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ