Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της ΠΣΟ

Την Παρασκευή 2/10, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Διαδηλωτές από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, με την αφίσα για τα 75χρονα της ΠΣΟ
Διαδηλωτές από τη χτεσινή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, με την αφίσα για τα 75χρονα της ΠΣΟ
Σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) καλούν Ομοσπονδίες και Σωματεία της Αττικής, την Παρασκευή 2/10, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

«Τιμούμε την ΠΣΟ. Δυναμώνουμε τον προλεταριακό διεθνισμό και την ταξική αλληλεγγύη», τονίζουν οι Ομοσπονδίες Εργαζομένων Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας, Τροφίμων - Ποτών και Οικοδόμων, και τα σωματεία ΣΕΤΗΠ, ΠΕΜΕΝ, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, ΟΤΑ, Μετάλλου και Ενέργειας, που έχουν αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν:«Η ΠΣΟ ιδρύθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1945 στο Παρίσι, συσπειρώνοντας τις εργατικές οργανώσεις όλου του κόσμου. 75 χρόνια αργότερα, η ΠΣΟ συνεχίζει στον ίδιο ασυμβίβαστο δρόμο, με ενότητα, ταξικό προσανατολισμό, με διεθνισμό. 75 χρόνια με τιμή και αξιοπρέπεια! Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να προκάλεσε προβλήματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά τα ταξικά συνδικάτα, μέλη και φίλοι της ΠΣΟ, αγωνίστηκαν με όλα τα μέσα και κατάφεραν να σταματήσουν στην πράξη την προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών από τις κυβερνήσεις. Διοργανώθηκαν κινητοποιήσεις, απεργίες, εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας με επιτυχία τον αγώνα για την υγεία των ανθρώπων με τα 75 χρόνια ζωής και δράσης της ΠΣΟ. Εχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να λυγίσει την ακλόνητη πίστη μας στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Συνεχίζουμε... Το έτος 2020 είναι αφιερωμένο στην 75η επέτειο της ΠΣΟ, μια επέτειο όχι μόνο ιστορική αλλά και επέτειο δράσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή η εκδήλωση για τα 75 χρόνια της ΠΣΟ(30/9/2020)
Αρχισε η Διεθνής Συνάντηση για τον πόλεμο και την πάλη των Συνδικάτων(15/7/2017)
Στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων(16/6/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org