Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Υπερψηφίστηκε χτες το βράδυ από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός", περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις». ΣΥΡΙΖΑ και Ελ. Λύση ψήφισαν «παρών» στο νομοσχέδιο, ενώ το ΜέΡΑ 25 «κατά».

Από την κυβέρνηση επιδιώχθηκε να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ως ανακούφιση τάχα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν λόγω της ανύπαρκτης αντιπλημμυρικής θωράκισης που αποδείχτηκε με τις έντονες βροχοπτώσεις του «Ιανού». Μάλιστα, για να ενισχύσει την προπαγάνδα της έφερε το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος.

Ομως, όπως αναδείχθηκε από την πρώτη στιγμή από το ΚΚΕ, το οποίο καταψήφισε το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αυτό που κάνει είναι να μοιράσει μερικά ψίχουλα 5.000 ευρώ για τα νοικοκυριά και 8.000 ευρώ για τους επαγγελματίες, να αναστείλει για 6 μήνες πληρωμές ΕΝΦΙΑ και άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές κ.ά., όταν ολόκληρες περιοχές και περιουσίες, κόπος μιας ζωής, έχουν εξαφανιστεί κάτω από τη λάσπη.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση την ώρα που πετάει ένα ξεροκόμματο στους εργαζόμενους και βιοπαλαιστές που καταστράφηκαν, έρχεται να προσφέρει μερικά ακόμα δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους ως ...μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Εξασφαλίζει π.χ. δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενισχύει επιχειρήσεις για διαφημιστικές δαπάνες στο όνομα της «τόνωσης της αγοράς», ενώ προβλέπεται ξανά η απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για το μοίρασμα ζεστού χρήματος σε ΜΜΕ για μηνύματα που αφορούν την πανδημία!

Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τις αλληλοκατηγορίες που εκτόξευσαν για το ποιος φταίει για τις καταστροφές, όπως και για τα αίτιά τους (π.χ. κλιματική αλλαγή), προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις διαχρονικές ευθύνες τους για αυτά τα «εγκλήματα», τη σύμπλευσή τους στην εφαρμογή μιας πολιτικής που στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ κατατάσσει τα αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά, αντιπυρικά έργα στα «μη επιλέξιμα έργα», καθώς δεν αφήνουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από το ΚΚΕ αναδείχθηκε ότι ο υπεύθυνος είναι ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που μετατρέπει συνολικά το περιβάλλον, τη χωροταξία, τη χρήση γης, σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο, με τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν κάθε φορά το τίμημα ακόμα και με νεκρούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεξέλεγκτη η διάδοση, επανάληψη του ίδιου έργου από την κυβέρνηση(2022-06-25 00:00:00.0)
Με «ευαγγέλιο» την επιχειρηματική δράση στην Υγεία σχεδιάζει και απολύσεις υγειονομικών(2021-12-23 00:00:00.0)
Η εγκληματική πολιτική της Υγείας - εμπόρευμα σε πλήρη εξέλιξη(2021-11-27 00:00:00.0)
Εξαγγελίες στον ίδιο δρόμο για την Υγεία(2021-09-30 00:00:00.0)
Εκατομμύρια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ψίχουλα για τους βιοπαλαιστές(2021-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ