Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και άλλες πόλεις

ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στο πλαίσιο της μέρας δράσης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία αρχικά προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια έως την Πρυτανεία του ΑΠΘ και τη Φοιτητική Λέσχη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων του κλάδου.

Στο υπουργείο συναντήθηκαν με τον υφυπουργό, στον οποίο κατέθεσαν το πλαίσιο με τις διεκδικήσεις τους. Στην Πρυτανεία του ΑΠΘ κατέθεσαν τα αιτήματα των απολυμένων εργολαβικών εργαζομένων της Λέσχης, που διεκδικούν επαναπρόσληψη με πλήρη δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία και μαζί με το φοιτητικό κίνημα παλεύουν για να φύγουν οι εργολάβοι από τις σχολές.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από τη Φοιτητική Λέσχη, όπου οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για το πανεργατικό συλλαλητήριο των σωματείων στις 13 Οκτώβρη.

Στην Κέρκυρα, με 24ωρη κλαδική απεργία και συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο, εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση, απαιτώντας ουσιαστική διασφάλιση του εισοδήματός τους για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από τα ξημερώματα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και ξενοδοχείων Κέρκυρας έδωσε μαζί με τα μέλη του με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή φρουρά δεκάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων από το ξενοδοχείο «Grand Glyfada», συμφερόντων της πολυεθνικής «Blackstone».

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε συλλαλητήριο στους δρόμους της πόλης, το οποίο κατέληξε στα Δικαστήρια. Εκεί οι εργαζόμενοι του κλάδου κατήγγειλαν την απαράδεκτη προσφυγή της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, με την οποία οι εργατοπατέρες ζητούν την ακύρωση του καταστατικού του κλαδικού Σωματείου της Κέρκυρας, με στόχο τον αποκλεισμό του και των εκατοντάδων μελών του από τα συνδικαλιστικά όργανα.

Ξεχωριστή στιγμή της συγκέντρωσης ήταν η υποδοχή της μαθητικής διαδήλωσης από σχολεία της περιοχής, έκφραση του κοινού αγώνα της εργατικής τάξης και των παιδιών της για μια καλύτερη ζωή.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη το ΔΣ του κλαδικού Συνδικάτου θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Τουρισμού, Μ. Κόνσολα, για να καταθέσει τα αιτήματά του.

Στη Λευκάδα, το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον τοπικό ΟΑΕΔ.

Στη Ζάκυνθο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια, όπου επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου.

Αγωνιστικές παρεμβάσεις οργανώθηκαν και στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο, η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων και η ΔΑΣ Επισιτισμού - Τουρισμού πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ και τη ΔΟΥ Ηρακλείου. Ανάλογες παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ έγιναν στα Χανιά και το Ρέθυμνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ