Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραμπουκισμοί σε βάρος μαθητών σε σχολείο στον Αλιμο

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή έξω από το υπό κατάληψη 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η διεύθυνση του σχολείου κάλεσε τους γονείς να παρέμβουν ώστε να σταματήσει η κατάληψη. Ορισμένοι ανταποκρίθηκαν και προσπάθησαν να διαλύσουν την κατάληψη, τραβώντας με βιαιότητα αντικείμενα που είχαν τοποθετήσει τα παιδιά στις εισόδους, ακόμα και σπρώχνοντας και χειροδικώντας ενάντια σε μαθητές, με αποτέλεσμα τραυματισμούς μαθητών (ένας από αυτούς χρειάστηκε και ράμματα).

Είναι η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις που τροφοδοτεί ακόμα και τέτοια ακραία και μεμονωμένα περιστατικά τραμπουκισμού, που σαφώς δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των γονιών, οι οποίοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών τους διεκδικώντας τα ίδια αιτήματα - λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, καθαρά σχολεία, πλήρως στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό κ.λπ.

Τα γεγονότα στον Αλιμο καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΟΒ Αλίμου της ΚΝΕ. «Θέλουμε οι γονείς να είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και όχι απέναντι. Τα αιτήματα της κατάληψης είναι δίκαια και μας αφορούν όλους», σημειώνει στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι εδώ και πέντε μέρες οι μαθητές της περιοχής οργανώνουν τον δίκαιο αγώνα τους, διεκδικώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τους και απαιτώντας να κατέβουν οι κάμερες από τα προαύλια των σχολείων του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ