Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Μεθοδεύσεις αποκλεισμού από ΜΜΕ για να φιμωθεί η φωνή χιλιάδων συνταξιούχων

Μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό της από μερίδα ΜΜΕ καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ), που εκπροσωπεί το σύνολο των συνταξιούχων, με 300 σωματεία σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα:

«Μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση, από ορισμένα ΜΜΕ γίνεται μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης όσον αφορά τα προβλήματα των συνταξιούχων, με τη λογική "ό,τι έγινε έγινε τα περασμένα χρόνια, τώρα θα έχουμε ανάπτυξη και τα προβλήματα θα λυθούν".

Είναι τραγελαφικό ότι πολλές φορές ορισμένοι δημοσιογράφοι ή παρουσιαστές αυτών των εκπομπών μοιράζουν αναδρομικά και αυξήσεις στους συνταξιούχους με περισσότερο ζήλο από τους υπουργούς.

Αντί να δώσουν αναδρομικά για τις επικουρικές 40 μηνών έδωσαν μόνο για 9 μήνες, και αυτό θεωρείται "αύξηση", ενώ αντί να δοθούν οι συντάξεις, που καθυστερούν 3 - 4 χρόνια, θεωρούν "αύξηση" τα χρήματα των συνταξιούχων που δίνουν στις προσωρινές. Ελεος, κύριοι!

Σε αυτές τις εκπομπές καλούνται υπουργοί, νομικοί, "ειδικοί" και εκπρόσωποι μιας μεμονωμένης οργάνωσης, που καμία σχέση δεν έχει με το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων. Βαπτίζεται ως τέτοια το λεγόμενο "δίκτυο των συνταξιούχων", ένα δίκτυο ορισμένων νομικών γραφείων που τους εξασφαλίζει πελατεία, αποσιωπώντας και πνίγοντας τις δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων από τις μεγάλες περικοπές και το σφαγιασμό που έχουν γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια».

Η ΣΕΑ τονίζει τη σημασία και τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσαν οι συνταξιούχοι, γεγονός που σκόπιμα αποσιωπάται, σημειώνοντας:

«Δεν λένε τίποτα για το ότι οι συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους όλα αυτά τα χρόνια, ανάλογα και με τη συμμετοχή τους, κατάφεραν να καθυστερήσουν αντισυνταξιουχικά μέτρα, να κερδίσουν και να λύσουν ορισμένα πολύ σημαντικά προβλήματα: Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης των επικουρικών συντάξεων, την περικοπή της κράτησης για την Υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων, την επαναφορά των συντάξεων χηρείας, να μη μειωθεί το αφορολόγητο στα 5.600 από τα 8.600 ευρώ σήμερα και, το σημαντικότερο, να μην αφαιρεθεί η "προσωπική διαφορά" στους παλιούς συνταξιούχους. Ακόμα, ότι η διαφορά στις επικουρικές που επιστράφηκε σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από προσφυγές, είναι αποτέλεσμα του αγώνα, γιατί αν δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες συγκεντρώσεις τίποτα δεν θα γινόταν».

Τέλος, για το ζήτημα των δικαστικών προσφυγών, σημειώνει πως «οι αγωγές και τα δικαστήρια για τους συνταξιούχους δεν οδηγούν πουθενά, αφού τελικά τις αποφάσεις για την εφαρμογή τους τις παίρνουν οι κυβερνήσεις και από αυτές ωφελούνται μόνο μια χούφτα νομικά γραφεία. Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, παρότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει βγάλει οριστική απόφαση, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία κατά το δοκούν για ορισμένα αναδρομικά». Ο αγώνας είναι μονόδρομος, καταλήγει η ΣΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ