Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Η πανδημία έφερε αλλαγές στη νέα σεζόν

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Φάιναλ 8 στο ΟΑΚΑ, όπου θα αναδειχθεί ο νικητής του Basketball Champions League για τη σεζόν 2019 - 2020, η FIBA ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της φετινής φάσης των ομίλων. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα έγινε η κλήρωση των ομίλων της νέας σεζόν με βάση τα μέχρι τότε ισχύοντα, εντούτοις οι συνέπειες της πανδημίας υποχρέωσαν τη διοργανώτρια αρχή σε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα, βλέπε αναβολές αγώνων, προβλήματα στις μετακινήσεις κ.λπ.

Ετσι, όπως ανακοινώθηκε, οι 32 ομάδες της φάσης των ομίλων χωρίζονται σε 8 ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας, αντί για 4 ομίλους των 8 όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο πρόγραμμα, αφού κάθε βδομάδα (Τρίτη - Τετάρτη) εναλλάξ θα διεξάγονται οι αγώνες στους τέσσερις από τους οκτώ ομίλους, με άλλα λόγια κάθε ομάδα θα έχει έναν αγώνα ανά 14 μέρες, ώστε να υπάρχουν ανοιχτές ημερομηνίες σε περίπτωση αναβολής. Κατά τ' άλλα, όλες οι ομάδες θα δώσουν από 6 αγώνες στη φάση των ομίλων, 3 εντός και 3 εκτός έδρας, και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα προκριθούν στη φάση των «16».

Οι ελληνικές ομάδες και οι νέοι όμιλοι

Τα νέα δεδομένα επηρεάζουν άμεσα και τις δύο ελληνικές ομάδες στη διοργάνωση, ΑΕΚ και Περιστέρι. Μετά τις αλλαγές η «Ενωση» τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο, μαζί με τη Σολέ, τη Χάποελ Χολόν και τον νικητή του ζευγαριού των προκριματικών Τσμόκι Μινσκ - Νεπτούνας. Το δε Περιστέρι τοποθετήθηκε στον 5ο όμιλο, με τη Ρίτας, τη Στρασμπούργκ και τη Ρίγα.

Οι άλλοι όμιλοι: 1ος: Σάσαρι, Γαλατασαράι, Τενερίφη, ομάδα από τα προκριματικά. 2ος: Νίμπουρκ, Ντιζόν, Τόφας, ομάδα από τα προκριματικά. 4ος: Σαραγόσα, Φάλκο, Νίζνι, Λουμπλίν. 6ος: Μπάμπεργκ, Φορτιντούτο Μπολόνια, Καρσίγιακα, Μπιλμπάο. 7ος: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λιμόζ, Τουρκ Τέλεκομ, ομάδα από τα προκριματικά. 8ος: Νταρουσάφακα, Οστάνδη, Μπρίντιζι, Μπούργκος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ