Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες καταστροφές σε Ζάκυνθο και Λευκάδα

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Eurokinissi

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Και στα νησιά του Ιονίου βρέθηκαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ προκειμένου να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και να ενημερωθούν για τις τεράστιες καταστροφές. Συγκεκριμένα, την Κυριακή, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, την περιφερειακή σύμβουλο Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού, τον Γραμματέα της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, Παναγιώτη Στρούζα, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στα χωριά Αγιος Κήρυκος, Αγιος Δημήτρης, Κατοστάρι, Αλυκές, Αλυκανάς στη Ζάκυνθο.

Οι κάτοικοι και οι πρόεδροι των χωριών εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού αλλά και την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική προστασία της Ζακύνθου από όλες τις περιφερειακές αρχές. Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζεται ακόμα και σήμερα, παρά τις όποιες εξαγγελίες, αφού πολλά χωριά παραμένουν μέχρι και σήμερα χωρίς ρεύμα. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη στο χωριό Σκουλικάδο, όπου η αντιπροσωπεία του Κόμματος συνομίλησε με τους κατοίκους των γύρω περιοχών για την καταστροφή που άφησε ο κυκλώνας κυρίως στην αγροτική παραγωγή.

Σήμερα, Τρίτη, ο Νίκος Καραθανασόπουλος θα επισκεφθεί το Ληξούρι Κεφαλονιάς από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10.30 π.μ. Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αργοστόλι, ενώ αμέσως μετά θα περιοδεύσει στην πόλη του Αργοστολίου. Από τις 5 μ.μ. και μετά, θα βρεθεί στην Ιθάκη και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Φρίκες και Κιόνι.

ΛΕΥΚΑΔΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Επίσης σήμερα, Τρίτη, στο Νιοχώρι και την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας θα περιοδεύσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Τα νερά έμπαιναν από τα παράθυρα

Στη Βασιλική Λευκάδας, η οποία πλημμύρισε το απόγευμα της Παρασκευής για τρίτη φορά τα τέσσερα μόλις τελευταία χρόνια, βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Λευκάδας, Βαγγέλης Βεροιώτης και Αλέξανδρος Βεροιώτης καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων Ευγενία Κολυβά.

Σπίτια, αποθήκες και υπόγεια ξενοδοχείων πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά, όπως επίσης το υπόγειο του πρώην δημαρχείου Βασιλικής και το κτίριο που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα, ενώ νερά μπήκαν από τα παράθυρα και στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Στη διάρκεια της περιοδείας κάτοικοι κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά τον εμπαιγμό κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικής αρχής, που παρά τις υποσχέσεις σε προηγούμενες πλημμύρες δεν έκαναν απολύτως τίποτα, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος. Χείμαρροι της περιοχής όπως και πολλά χαντάκια σε όλο το μήκος της διαδρομής Βασιλική - Πόντη δεν καθαρίστηκαν με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Γέρασα εδώ μέσα. Ηρθα νύφη 17 χρόνων και τώρα είμαι 80. Αμα δεν κόβανε το σύρμα από την περίφραξη του σχολείου (τα φερτά υλικά είχαν στριμωχτεί στο φράχτη και δεν μπορούσαν να παροχετευθούν τα νερά που είχαν εγκλωβιστεί) θα ήταν χειρότερα τα πράγματα. Οποιος δήμαρχος και να έχει βγει το ίδιο λέει, ότι θα τα φτιάξει. Ομως, είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζουμε τα τελευταία χρόνια», λέει μια κάτοικος με παράπονο, που έχει ζήσει και τις προηγούμενες πλημμύρες. «Ηρθαν μόλις προχτές και καθάρισαν τα φρεάτια. Σε μένα το νερό έφτασε το ένα μέτρο. Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει. Δεν πληρώνουμε;», λέει άλλη κάτοικος η οποία διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ