Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Μαζική - μαχητική απάντηση στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής

Δυνατά αντήχησαν την Παρασκευή στις εργατογειτονιές του Κερατσινίου τα συνθήματα καταδίκης του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά, 7 χρόνια μετά από τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από την εγκληματική - ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση από σωματεία και φορείς του Πειραιά, από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και λαϊκό κόσμο της περιοχής ήταν ένα δυνατό μήνυμα απομόνωσης των φασιστοειδών όπου κι αν «βόσκουν» σήμερα, είτε στη Χρυσή Αυγή είτε σε άλλα μορφώματα τα οποία έφτιαξαν ή προσχώρησαν τα τελευταία χρόνια τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μπροστά στην ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, για την οποία στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση στο Εφετείο, η κινητοποίηση μετέφερε το πάνδημο αίτημα να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες.

Σημειώνεται ότι τα σωματεία και οι φορείς καλούν σε νέα κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη. Το ΠΑΜΕ δίνει ραντεβού στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι». «Τα Συνδικάτα έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: Τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό», αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.


Στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης της Παρασκευής ήταν το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο συμμορίας για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ μέλη του, κομμουνιστές συνδικαλιστές, είχαν δεχτεί δολοφονική επίθεση στο Πέραμα λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013.

Στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου, στο οποίο ήταν άλλωστε μέλος και ο δολοφονημένος Π. Φύσσας, απηύθυνε κάλεσμα εγρήγορσης, αφού οι ναζί δεν θα εγκαταλείψουν την εγκληματική τους δράση, όπως είπε.

Αναφέρθηκε στην επίθεση που κλιμακώνεται σε βάρος των εργαζομένων από κυβέρνηση και εργοδοσία. Και ανέδειξε ότι οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου, πάντα πρόθυμοι να αναλάβουν «την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών».

Με συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, όπου παρευρέθηκε και η οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα, καθώς και με πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου κορυφώθηκαν την Παρασκευή και οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του. Επίσης, το ίδιο βράδυ στη μνήμη του δόθηκε διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον Παύλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ