Σάββατο 19 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 20 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μαθητικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα

Από τις πολύμορφες δράσεις των μαθητών σε σχολεία της Πάτρας
Από τις πολύμορφες δράσεις των μαθητών σε σχολεία της Πάτρας
Συνεχίζονται οι καταλήψεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις μαθητών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Καρδίτσας, απαιτώντας μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, άμεσες προσλήψεις και κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όχι κάμερες στα σχολεία, ενώ κατά περίπτωση θέτουν και μια σειρά από αιτήματα για κτιριακά προβλήματα των σχολείων τους κ.ά.

Παράλληλα, οι μαθητές κατήγγειλαν επανειλημμένα το ρόλο διαφόρων μέσων ενημέρωσης που επιχείρησαν να προβάλουν τις κινητοποιήσεις τους ως αντιδράσεις κατά της μάσκας, ταυτίζοντάς τους με απαράδεκτες αντιεπιστημονικές αντιδράσεις, για να κρύψουν την πραγματική ουσία των επικίνδυνων συνθηκών μέσα στις οποίες βάζει η κυβέρνηση τους μαθητές να κάνουν μάθημα.

Την Παρασκευή, αυξήθηκε ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία των δήμων της Θεσσαλονίκης καθώς περισσεύουν τα προβλήματα. Σε κατάληψη προχώρησαν μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του ΕΠΑΛ Νεάπολης. Συνεχίστηκε η κατάληψη στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και στο 3ο - 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης.

Το Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν σε κλείσιμο των σχολείων και σε συγκεντρώσεις έξω από τα δημαρχεία: Τη Δευτέρα 21/9, στις 12 μ., στα δημαρχεία Παύλου Μελά και Ευόσμου. Την Πέμπτη 24/9, στις 12 μ., στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Προγραμματισμένες ήταν για την Παρασκευή κινητοποιήσεις μαθητών στην Πάτρα και την Καρδίτσα, ωστόσο η συνεχής βροχόπτωση δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή τους. Οι μαθητές επιμένουν στον αγώνα τους και τα αιτήματά τους που είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την προστασία της υγείας τους όσο και για τα μορφωτικά τους δικαιώματα και ανανεώνουν το ραντεβού τους. Στην Πάτρα, η νέα κινητοποίηση ορίστηκε για τη Δευτέρα 21/9, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, ενώ στην Καρδίτσα οι μαθητές προσανατολίζονται σε κινητοποίηση την Τρίτη 22/9.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαθητικές κινητοποιήσεις(4/11/2014)
Δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών(7/3/2012)
Αγωνιστικές αποφάσεις από σχολεία(30/11/2011)
Ετοιμάζουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα(14/10/2011)
«Τώρα είναι η ώρα για αντεπίθεση»(17/10/2008)
Δυναμικό "παρών" στα πανεργατικά συλλαλητήρια(16/12/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org