Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χιλιάδες παραμένουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Σε τουλάχιστον 8.067 έφταναν μέχρι χτες τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πανελλαδικά, σύμφωνα με στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και παρουσίασε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

Ανά ειδικότητα τα καταγεγραμμένα κενά έχουν ως εξής: 1.714 δάσκαλοι, 471 νηπιαγωγοί, 294 εκπαιδευτικοί Αγγλικών, 196 Φυσικής Αγωγής, 173 Μουσικής, 43 Γαλλικών, 66 Γερμανικών, 224 Θεατρικής Αγωγής, 373 Εικαστικών, 172 Πληροφορικής, 616 Ειδικής Αγωγής, 2.235 Παράλληλης Στήριξης και 562 στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Εγινε επίσης αναφορά στην ανεπάρκεια του προσωπικού καθαριότητας που προκύπτει από τις καταγραφές σωματείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τονίστηκε πως η ηγεσία του υπουργείου αγνόησε τις προτάσεις για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε να εξασφαλίζονται οι αποστάσεις που είναι βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η δε θέσπιση από την κυβέρνηση των νέων ορίων μαθητών, σε αντίθεση με τις πάγιες διεκδικήσεις του κλάδου, δυσχεραίνει ακόμα τους όρους λειτουργίας των σχολείων.

Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε εκρηκτική και μακριά από την εικόνα που παρουσιάζεται από το υπουργείο, ενώ επισημάνθηκε πως σειρά οδηγιών έρχονται σε σύγκρουση με την ίδια την πραγματικότητα. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται, όπως τονίστηκε, να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση και επιπλέον να αντιμετωπίσουν και περιστατικά πιθανών κρουσμάτων.

Στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στο ΔΣ της ΔΟΕ, Αχ. Ζορμπάς, μεταξύ άλλων επανέλαβε το κάλεσμα της ΑΣΕ σε εκπαιδευτικούς και γονείς να μετατρέψουν σε αγωνιστική διεκδίκηση την αγωνία και αγανάκτηση, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα, καλώντας σε κλιμάκωση και με απεργιακή κινητοποίηση, που πολλά σωματεία την προσδιορίζουν για τις 24 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org