Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ
Προχωρά το διαλυτικό σχέδιο - Καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους

Γενικές Συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα τα Σωματεία Εργαζομένων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησαν χτες τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ενώ για σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματίσει Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μέλη των διοικήσεων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ από το σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας καθώς και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας βρέθηκαν χτες το πρωί στο υπουργείο. Για μία ακόμη φορά, αντιπροσωπείες Ομοσπονδιών και Συνδικάτων της Αττικής τούς περίμεναν, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου, καθώς ο υπουργός απουσίαζε. Οπως ειπώθηκε στη συνάντηση, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της και στα μέσα Οκτώβρη αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πώληση της ΛΑΡΚΟ. Στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των σωματείων σχετικά με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, δεν έλαβαν καμία συγκεκριμένη απάντηση, με τον συνεργάτη του υπουργού να δεσμεύεται για την πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και των σωματείων το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα προχωρήσουν στις Γενικές Συνελεύσεις που αποφασίστηκαν στο Συντονιστικό, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια στιγμή, το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, σε νέα ανακοίνωσή του, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την απαξίωση των εγκαταστάσεων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, τονίζοντας ότι μέσα σε 15 μέρες έχουν σημειωθεί τέσσερα περιστατικά ατυχημάτων, που από καθαρή τύχη δεν εξελίχθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα.

Επίσης, σημειώνει ότι συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ειδικού εκκαθαριστή να διαιρέσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους μέσα από προαγωγές και ευνοϊκές μεταθέσεις, επιδιώκοντας να αποτρέψουν νέες κινητοποιήσεις και να περάσουν χωρίς αντίσταση τους διαλυτικούς τους σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org