Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Τεράστια κενά στην Κεντρική Μακεδονία

Με τεράστια κενά σε ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ) ξεκίνησε η σχολική χρονιά σε πολλά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Για άλλη μια χρονιά καλούνται να λειτουργήσουν υποστελεχωμένα, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών με αναπηρία.

Την άμεση κάλυψη των κενών ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας:

Στο 1ο και 2ο ΚΕΣΥ Δυτικής Θεσσαλονίκης λείπουν αντίστοιχα σε κάθε ΚΕΣΥ από ένας λογοθεραπευτής, ένας φυσικοθεραπευτής, ένας εργοθεραπευτής, ένας ψυχολόγος και δύο κοινωνικοί λειτουργοί.

Στο 13ο ΣΜΕΑΕ Κορδελιού (11 μαθητές) λείπουν ένας λογοθεραπευτής και ένας κοινωνικός λειτουργός.

Στο ΣΜΕΑΕ Λοφίσκου (11 μαθητές) λείπουν ένας λογοθεραπευτής, ένας φυσικοθεραπευτής, ένας εργοθεραπευτής, ένας ψυχολόγος, ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας ΕΒΠ.

Στο ΣΜΕΑΕ Αγίου Αθανασίου (26 μαθητές) λείπουν ένας λογοθεραπευτής, ένας φυσικοθεραπευτής, ένας εργοθεραπευτής, ένας κοινωνικός λειτουργός.

Στο ΕΕΚ Κορδελιού (36 μαθητές) λείπει ένας νοσηλευτής.

Στο ΕΕΚ Παύλου Μελά (93 μαθητές) λείπουν ένας εργοθεραπευτής, τέσσερις ΕΒΠ, ένας λογοθεραπευτής, δύο φυσιοθεραπευτές, ένας νοσηλευτής.

Και τέλος στο ΕΕΚ Αγίου Αθανασίου (14 μαθητές) λείπουν ένας λογοθεραπευτής και ένας κοινωνικός λειτουργός.

Για την κάλυψη των αναγκών απασχολούνται συνήθως αναπληρωτές που προσλαμβάνονται, οι περισσότεροι, στη μέση της σχολικής χρονιάς και πριν προλάβουν να γνωριστούν με το παιδί και τις ιδιαίτερες ανάγκες του, απολύονται, για να προσληφθούν την επόμενη χρονιά με τον ίδιο τρόπο σε άλλο σχολείο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για:

-- Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

-- Να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο μόνιμο, ειδικευμένο εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας.

-- Να χρηματοδοτηθεί η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από τον κρατικό προϋπολογισμό με τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, δομές και υλικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τεράστιες οι ελλείψεις στις δομές Ειδικής Αγωγής(1/11/2014)
Πολύπλευρα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή(19/9/2014)
Εύστοχες παρατηρήσεις για την Ειδική Αγωγή(29/7/2014)
Διεκδικούν άμεσες και μόνιμες λύσεις(17/3/2010)
ΑΤΙΤΛΟ(31/10/2009)
Τραγικές ελλείψεις στον Πειραιά(18/9/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org