Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απαράδεκτη προσπάθεια της Ομοσπονδίας να ακυρώσει τις μαζικές εκλογές του

Την ακύρωση των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Κέρκυρας, που έγιναν μέσα στον Αύγουστο με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή εργαζομένων, επιδιώκει με προσφυγή η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΕΤ). Με το γελοίο επιχείρημα της «παράνομης τροποποίησης» του καταστατικού του Συνδικάτου, που έχει γίνει από το Γενάρη χωρίς να προκαλέσει μέχρι πρότινος την αντίδρασή της, η Ομοσπονδία θέλει να ακυρώσει τις εκλογές στις οποίες ψήφισαν 1.750 εργαζόμενοι! Η απαράδεκτη προσφυγή εκδικάζεται στις 28/9, μέρα δράσης για τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου, προκαλώντας ακόμα πιο αλγεινή εντύπωση.

Το Συνδικάτο επισημαίνει ότι αυτό που έχει «ενοχλήσει» την εργοδοσία και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι οι 15 μαζικές κινητοποιήσεις που έχει οργανώσει τους τελευταίους μήνες και καλεί την Ομοσπονδία να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση της διοίκησης με θέμα την απόσυρση της προσφυγής.

Για ακόμη μια φορά «η πλειοψηφία ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό», καταγγέλλει από την πλευρά της η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ. Μετά το χαρακτηρισμό μιας σειράς κυβερνητικών μέτρων ως «θετικών» για τους εργαζόμενους του κλάδου, μετά το «σιωπητήριο των κινητοποιήσεων» που σήμανε τον Ιούνη, τώρα συκοφαντεί αγωνιστές συνδικαλιστές «για λογαριασμό των εργοδοτών» και «σέρνει στα δικαστήρια οργανώσεις που ψηφίζουν χιλιάδες μέλη».

Παρόμοια τακτική, όπως υπενθυμίζει, ακολούθησε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας στο παρελθόν και στην Αττική, μόνο και μόνο για να μην αναδειχθούν στο τιμόνι της διοίκησης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στην Κέρκυρα η επίθεση στο Συνδικάτο συνοδεύεται από ένα «πρωτοφανές κύμα συκοφαντίας» ενάντια στον πρόεδρό του, Σταμάτη Πελάη. Χωρίς ντροπή, εκτοξεύουν κατηγορίες πως «δεν είναι εργαζόμενος», σε βάρος ενός συνδικαλιστή που απολύθηκε εξαιτίας της δράσης του όντας εκλεγμένος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, έχει προσφύγει κατ' επανάληψη στα δικαστήρια με μια σειρά αποφάσεις να τον δικαιώνουν και παρ' όλα αυτά ο εργοδότης να αρνείται να συμμορφωθεί με αυτές και να τις εφαρμόσει.

«Η δράση του Συνδικάτου της Κέρκυρας και των αγωνιστών στο ΔΣ που είναι γνωστή σε όλον τον κλάδο, ενοχλεί ξενοδόχους και εστιάτορες, ενοχλεί το ΣΕΤΕ και την ΠΟΞ. Ενοχλεί επομένως και τα στηρίγματά τους, την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, που ορισμένα από τα δικά της στελέχη περιδιαβαίνουν τη χώρα πότε ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και πότε ως εκπρόσωποι των αφεντικών. Πότε ως πρόεδροι Σωματείων και Ομοσπονδιών και πότε ως πρόεδροι ανωνύμων εταιρειών. Πότε ως συνδικαλιστικά στελέχη και πότε ως στελέχη κομμάτων που βασάνισαν και βασανίζουν το λαό με μνημόνια, απεργοκτόνα μέτρα, νόμους που χτυπούν τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», σχολιάζει η Πανελλαδική Γραμματεία. Καλεί όλα τα σωματεία να καταδικάσουν «κάθε ενέργεια που αποδυναμώνει τον αγώνα», «κάθε χτύπημα σε αγωνιστές που έχουν καταξιωθεί εδώ και χρόνια στη συνείδηση των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και άλλες πόλεις(2020-09-29 00:00:00.0)
Καλούν συνδικαλιστές σε προκαταρκτική εξέταση(2010-10-14 00:00:00.0)
Εντείνεται ο κρατικός αυταρχισμός(2003-05-03 00:00:00.0)
Διευρύνεται ο κατάλογος των συμμετοχών(2002-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ