Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Φιέστες και «φιγούρα», ενώ τα νοσοκομεία ρημάζουν

Αγωνιστική υποδοχή στον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη επιφύλαξαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη, αλλά και επικουρικοί, που μετά από 7 χρόνια πετιούνται οριστικά στην ανεργία, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με το Σωματείο του «Ιπποκράτειου», απαίτησαν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επιπλέον μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο υφυπουργός δεν ανέλαβε καμία δέσμευση και ανακύκλωσε τις γνωστές εξαγγελίες περί 4.000 προσλήψεων.

Ο Β. Κοντοζαμάνης βρέθηκε στο «Ιπποκράτειο» με αφορμή τη δημιουργία 30 κλινών ΜΕΘ με ιδιωτική χορηγία, για τη λειτουργία των οποίων η κυβέρνηση θα προκηρύξει μόλις 19 θέσεις γιατρών (!), όταν είναι γνωστή η υποστελέχωση και των υπολοίπων 10 που διαθέτει το νοσοκομείο. Επιπλέον, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Τούμπας και τα ΤΕΠ των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς».

Οι δυο τελευταίες επισκέψεις προβλήθηκαν μάλιστα ως «αιφνιδιαστικές», για να διαπιστωθεί «η ετοιμότητα του προσωπικού», την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας στα δημόσια νοσοκομεία, με τελευταίο παράδειγμα τα κρούσματα σε 6 υγειονομικούς στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Αν και το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο λόγω των εκατοντάδων κρουσμάτων σε εργαζόμενους από την κονσερβοποιία «Παυλίδη», η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα ούτε για να ελεγχθούν όλοι οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, ούτε φρόντισε να εξοπλίσει το νοσοκομείο με τον αναγκαίο μοριακό αναλυτή για τεστ κορονοϊού. Εξετάστηκαν μόνο οι υγειονομικοί του χειρουργικού τμήματος και των ΤΕΠ και δειγματοληπτικά υγειονομικοί από τα άλλα Τμήματα.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα δείγματα στέλνονται σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματα των τεστ να καθυστερούν να εκδοθούν έως και 3 - 4 μέρες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μετά το ΕΚΕΑ και νοσοκομεία που αδυνατούν να κάνουν ακόμη και μοριακό έλεγχο στους υγειονομικούς, έρχεται η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου» με έγγραφό της να ενημερώσει ότι «αδυνατεί να ελέγξει το προσωπικό μετά από άδεια (...) λόγω έλλειψης των απαιτούμενων για την αποστολή δειγμάτων barcode, από 2/9/2020».

Υπενθυμίζεται ότι και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο εντοπίστηκαν πρόσφατα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους. Ωστόσο, «ο έλεγχος των 46 ιχνηλατηθέντων ατόμων του προσωπικού από θετικά κρούσματα είναι άγνωστο πώς θα πραγματοποιηθεί». Αν και η Επιτροπή «έχει κοινοποιήσει επανειλημμένα γραπτά και προφορικά το πρόβλημα στους αρμοδίους», η κυβέρνηση και το υπουργείο σφυρίζουν αδιάφορα, προκειμένου να εξασφαλίζονται όλο και μεγαλύτερη πελατεία και κέρδη στον ιδιωτικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ