Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απετράπη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μετά από κινητοποίηση

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Γιάννενα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Γιάννενα
Με τη συντονισμένη αγωνιστική τους παρέμβαση, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής πέτυχαν να ανασταλεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου στα Γιάννενα, που ήταν προγραμματισμένος για χτες.

Το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε χτες το πρωί κινητοποίηση έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αβέρωφ στα Γιάννενα, απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης για πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του αυτοαπασχολούμενου. Η πίεση που ασκήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα την υποχώρηση της τράπεζας από την αρχική της απαίτηση για εμπρόθεσμη καταβολή 10.000 ευρώ από τον δανειολήπτη, με την ένταξή του σε ρύθμιση και την αντιπρόταση εύλογου χρηματικού ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πλειστηριασμός αφορούσε «κόκκινο» δάνειο αξίας 120.000 ευρώ για την αγορά κατοικίας, που είχε ληφθεί πριν από την εκδήλωση της προηγούμενης οικονομικής κρίσης. Πάρα τις τεράστιες προσπάθειες του αυτοαπασχολούμενου να αποπληρώσει δόσεις και χρεολύσια, που έφτασαν τα 50.000 ευρώ, η τράπεζα απαιτεί από τον δανειολήπτη την εξόφληση 250.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού της αξίας του δανείου! Παράλληλα, για την ένταξή του σε ρύθμιση απαιτούσε την εμπρόθεσμη καταβολή 10.000 ευρώ, ποσό που αδυνατούσε να καταβάλει ο αυτοαπασχολούμενους.

Σε ανακοίνωσή του μετά την κινητοποίηση και τη θετική εξέλιξη, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: «Αποδεικνύεται ότι όταν ο καθένας μας εμπιστεύεται τα σωματεία, όλοι μαζί μπορούμε να μετρήσουμε νίκες». Και προσθέτει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία. Εμείς στηρίζουμε όποιον διεκδικεί το δίκιο του».

Παράλληλα καλεί σε επαγρύπνηση, αφού «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των τραπεζιτών, γι' αυτό προχωράει στον νέο πτωχευτικό κώδικα με τον οποίο μας κάνει νοικάρηδες στα σπίτια μας, αφού πρώτα μας έχει πάρει και το τελευταίο ευρώ».

Τονίζει τέλος ότι «στη σημερινή θετική εξέλιξη σημαντική ήταν η συμβολή του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής, που με το συντονισμό των ενεργειών μας πετύχαμε το σημερινό αποτέλεσμα. Ο συντονισμός διαφορετικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, διαφορετικών εργαζομένων, που δεν γνωρίζονται, αλλά που ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, να μην πληρώσει ξανά ο λαός, να γίνουμε αφέντες στον τόπο μας, αυτό είναι το ΠΑΜΕ, αυτή είναι η δύναμή μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ