Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ - ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Αύριο η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι

Κινητοποίηση και στις 7 Οκτώβρη στο Εφετείο, τη μέρα που ανακοινώνεται η απόφαση

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, από τη μέρα που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από τη Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Μια εγκληματική ενέργεια της φασιστοσυμμορίας, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί άλλωστε και η δολοφονική επίθεση με την ενέδρα των χρυσαυγιτών εναντίον των κομμουνιστών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν αποτέλεσμα μιας ακόμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου. Εκείνο το βράδυ οι χρυσαυγίτες της τοπικής είδαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια, ενημέρωσαν την οργάνωση και συγκεντρώθηκε το τάγμα εφόδου. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην ΤΟ Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδερογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και σχετικές οδηγίες. Λίγη ώρα μετά, ο Π. Φύσσας έπεφτε νεκρός από τη μαχαιριά που του κατάφερε ο Ρουπακιάς.

Με αφορμή τη μαύρη αυτή επέτειο, Σωματεία και μαζικοί φορείς του Πειραιά καλούν σε κινητοποίηση αύριο, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι (πλ. Ζαρντέν, Αμφιάλη). Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει και το ΠΑΜΕ, καλώντας ιδιαίτερα τα εργατικά σωματεία να προκηρύξουν στάσεις εργασίας στις 7 Οκτώβρη, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων. Επίσης, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν τον λαό και τη νεολαία να βρεθούν στο δρόμο, με αίτημα την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, όπως και όλων των στελεχών της που σήμερα προσχώρησαν ή δημιούργησαν άλλα φασιστικά μορφώματα. Καταγγέλλουν επίσης την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέα στη δίκη της ΧΑ, που «ξεπλένει» τους δολοφόνους ναζιστές.

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμα, «η ναζιστική Χρυσή Αυγή και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Αλλωστε, η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέα στη δίκη της ΧΑ, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό, είναι ενταγμένη στην προσπάθεια "ξεπλύματος" των φασιστοειδών, στην αναβάπτισή τους για να συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο τους ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να πληρώσουν ξανά την κρίση οι εργαζόμενοι, να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (...)

Σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στο λαό οξύνεται, θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετούν τα αντιδραστικά μέτρα όπως ο περιορισμός των διαδηλώσεων που έφερε η ΝΔ, σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν μόνο με νόμους, γι' αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

(...) Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους τους, μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους. Οργανώνουμε την πάλη μας με τα σωματεία μας στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ (...)

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό, που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός. Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής».

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, σε πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Πολιτικών Επιστημών και ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στην Κρήτη

Σωματεία και φορείς των Χανίων καλούν σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 18/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στην κινητοποίηση καλούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων - Ποτών, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το Συνδικάτο Κατασκευών.

Σε συγκέντρωση επίσης αύριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι CSD, Βιολογικού, Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζί! Να καταδικαστούν τώρα!», τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στο κάλεσμά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ