Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Βγάζουν στο σφυρί το σπίτι λαϊκής οικογένειας

Σε κινητοποίηση καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου στα Γιάννενα, σήμερα στις 10 π.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τραπέζης στην πόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, «ο πλειστηριασμός αφορά πρώτη κατοικία, για την αγορά της οποίας είχε ληφθεί δάνειο αξίας 120.000 ευρώ πριν από την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας. Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του αυτοαπασχολούμενου να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του δανείου αποπληρώνοντας δόσεις και χρεολύσια αξίας περίπου 50.000 ευρώ μέχρι σήμερα, η τράπεζα τον χρεώνει 250.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο του αρχικού της αξίας του». Ενώ «για την ένταξη του δανειολήπτη σε ρύθμιση, η τράπεζα απαιτεί την εμπρόθεσμη καταβολή ενός υπέρογκου ποσού που ο συνδημότης μας στερείται της δυνατότητας να καταβάλει».

Μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρό του Νίκο Εξαρχο πραγματοποίησαν χτες παρέμβαση στην τράπεζα απαιτώντας την αναστολή του πλειστηριασμού, χωρίς ωστόσο η τελευταία να δεσμεύεται, παρά τις περί του αντίθετου διακηρύξεις του τελευταίου διαστήματος. Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όλα αυτά γίνονται ελάχιστες μέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι δεν κινδυνεύει κανένα σπίτι, καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας» και καλεί να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας, ώστε κανένα σπίτι να μην πάει στα χέρια τραπεζίτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ