Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση της ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη απευθύνει στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση για «κομματικό πάρτι» προαγωγών και μεταθέσεων σε καλύτερα πόστα, ώστε να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να δημιουργήσει μηχανισμό για να περάσουν πιο εύκολα οι σχεδιασμοί διάλυσης και εκποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση των Σωματείων για Γενικές Συνελεύσεις πάρθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού αμέσως μετά την ενημέρωση για το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στις 31 Δεκέμβρη, και η πρόταση του Συντονιστικού είναι η λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας τονίζει αρχικά ότι η προσπάθεια του ειδικού εκκαθαριστή να ανασκευάσει τα όσα διέρρευσαν από διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στις 31/12/2020, οφείλεται στην άμεση αντίδραση των Σωματείων Εργαζομένων και στα αγωνιστικά αντανακλαστικά που έδειξαν, και παράλληλα στοχεύει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο τονίζει ακόμα ότι τα μέτρα «εξυγίανσης» που εφάρμοσε ο ειδικός εκκαθαριστής, από τότε που ανέλαβε μέχρι τώρα, είναι οι μεγάλες περικοπές μισθών και η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, η διαμόρφωση χειρότερων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις εγκαταστάσεις, η υπογραφή νέου πανάκριβου τιμολογίου για προμήθεια ρεύματος με τη ΔΕΗ, η καταβολή εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοεργολάβους και η συνέχιση της πολιτικής των ρουσφετιών που εφάρμοσαν στην πλειοψηφία τους οι προηγούμενες, διορισμένες από τις κυβερνήσεις, διοικήσεις της εταιρείας.

Καταγγέλλει επίσης τις προαγωγές και τις μεταθέσεις από την παραγωγή σε καλύτερα ποσοστά «σε ένα εργοστάσιο που υπολειτουργεί» από τη μέρα που διορίστηκε η ειδική διαχείριση, την ώρα που «δεν έχουν χορηγηθεί φόρμες στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της παραγωγής και τους έχει σακατευτεί το εισόδημα. Που δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις στους συγγενείς των νεκρών εργαζόμενων». «Σε αυτές τις συνθήκες γεμίσαμε προϊσταμένους, εργοδηγούς, εκπαιδευόμενους χειριστές εγκαταστάσεων, γερανιστές κ.λπ.», τονίζει το Συνδικάτο και συνεχίζει:

«Στόχος τους είναι να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στο έγκλημα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης (...) Η "επόμενη μέρα" να μη βρει τους εργαζόμενους σε αγώνες και ενωμένους. Σε αυτή τη βάση, ο ίδιος ο υπουργός ετοιμάζεται από τη μία να υπογράψει νέα ρουσφέτια και από την άλλη να βάλει τον "νέο" μηχανισμό του να λέει γενικά και αόριστα "φταίνε τα σωματεία"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ