Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ

Λίγη ακόμη «αυτοπεποίθηση» αισθάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και τα αμερικανοΝΑΤΟικά επιτελεία, μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Από το βήμα της ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση των «έκτακτων» αντεργατικών μέτρων που νομοθέτησε η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, όπως και τη συμπλήρωσή τους με νέα καθώς και με νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και προνόμια στο κεφάλαιο. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι τα πάνω από 100 νομοσχέδια του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ αποτελούν μόνο τον πρόλογο των όσων είναι μπροστά, και ότι ο αντιλαϊκός «οίστρος» της κυβέρνησης θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, με βάση και τις κατευθύνσεις της «Επιτροπής Πισσαρίδη», προκειμένου να φορτωθούν η καπιταλιστική κρίση και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στις πλάτες του λαού.

Σε ό,τι αφορά την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, την πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και τα Ελληνοτουρκικά (βλέπε αναλυτικότερα σελ. 12 - 13), ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας πως οι επικίνδυνες διευθετήσεις δρομολογούνται με ταχύτητα σε προσκήνιο και παρασκήνιο, επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να καθίσει στο τραπέζι των ιμπεριαλιστικών παζαριών και των επώδυνων συμβιβασμών σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, προκειμένου να «τρέξουν» τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή. Με άξονα άλλωστε την υπηρέτηση αυτών των σχεδιασμών απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ανακοίνωσε και νέους εξοπλισμούς, ύψους 10 δισ., και σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός, κάνοντας το μαύρο άσπρο, επιχείρησε να παρουσιάσει την εικόνα ενός «πλήρως θωρακισμένου» δημόσιου συστήματος Υγείας αλλά και «πλήρους ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις και τα κενά «φωνάζουν», ενώ ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας μπαίνουν στο ζύγι του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ