Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Κι άλλο θετικό κρούσμα στη ΜΕΘ

Με μαζική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις και εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων

Αλλος ένας νοσηλευτής της ΜΕΘ (όχι νοσηλείας COVID) του Νοσοκομείου «Αττικόν» βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τα κρούσματα στα 5, ενώ υπάρχει και διασωληνωμένος ασθενής θετικός. Την ίδια στιγμή που διαμορφώνεται αυτή η επικίνδυνη κατάσταση στη ΜΕΘ, η διοίκηση του νοσοκομείου, κατ' εντολή της κυβέρνησης, αρνείται να εφαρμόσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους υγειονομικούς προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού και να προστατευτούν εργαζόμενοι κι ασθενείς.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προχώρησαν σε στάση εργασίας. Σημειώνεται ότι εδώ και δέκα μέρες έχουν προειδοποιήσει για την ανάγκη να βγει σε καραντίνα όλο το προσωπικό της ΜΕΘ αντί να δουλεύουν κανονικά, στο όνομα της υποστελέχωσης, διασπείροντας τον ιό.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν», προειδοποιεί ότι «ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων δε θα σταματήσει στη ΜΕΘ, θα επεκταθεί και σε άλλα τμήματα, σε κλινικές. Είναι θέμα χρόνου. Και όσα θα ακολουθήσουν είναι έγκλημα προδιαγεγραμμένο από το κουρέλιασμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πότε για να καμουφλαριστούν τα 30.000 κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα νοσοκομεία, πότε γιατί αυτό επιτάσσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι». Την αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και οι διοικήσεις, τονίζει και προσθέτει: «Να μην τολμήσουν να ενοχοποιήσουν έστω κι έναν συνάδελφό μας για ανευθυνότητα ή ελλιπή τήρηση των μέτρων, όπως έκαναν στα γηροκομεία ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους.

Το ψέμα της κυβέρνησης για δήθεν στελέχωση των ΜΕΘ βρίσκει τραγική έκφραση στο "Αττικόν" και είναι όχι απλά κακόγουστο αλλά μακάβριο αστείο. Προειδοποιούμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία. Γιατί για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα επιπλέον 370 κρεβάτια ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης χρειάζονται τουλάχιστον 1.200 νοσηλευτές. Ομως η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να συστήσει 1.000 θέσεις νοσηλευτών, τις οποίες ακόμη δεν τις έχει προκηρύξει, και συνεχίζει να τις λειτουργεί με συμβασιούχους και μόνιμους, με μετακινήσεις από άλλα τμήματα. Είναι παραπάνω από αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι».

Κατόπιν εορτής, και μετά την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, την Παρασκευή η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «κλείδωσε» (δεν δίνει εξιτήριο σε περιστατικά, ούτε δέχεται νέα). Το Σωματείο Εργαζομένων με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία (Υγείας και Πολιτικής Προστασίας) καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να δώσει άμεσα λύση, επισημαίνοντας: «Το πιο προκλητικό είναι ότι παρά τις ελλείψεις που όλοι παραδέχονται, συνεχίζονται οι μετακινήσεις προσωπικού από το "Αττικόν" προς τα γραφεία της 2ης ΥΠΕ, ενώ στο νοσοκομείο τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν, τα χειρουργεία αναβάλλονται, η υποβάθμιση συνεχίζεται».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαιτούν μεταξύ άλλων: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να καλυφθούν όλες οι υγειονομικές ανάγκες. Αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους υγειονομικούς. Ενταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ