Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ
Επικίνδυνη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας

Απίστευτες επικίνδυνες εικόνες συνωστισμού στη δομή προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας. Ταυτόχρονα ζητά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη να παρθούν άμεσα αποφάσεις στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δομή στον Ελαιώνα επισημαίνει:

«Η καραντίνα στη δομή του Ελαιώνα και στις άλλες δομές της Αττικής είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και του δήμου της Αθήνας. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να τηρηθούν τα δικά τους υγειονομικά πρωτόκολλα στις δομές, στοιβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε λίγα τετραγωνικά.

Στα συγκεκριμένα μέτρα που προτείναμε στη Βουλή και στα Δημοτικά Συμβούλια δεν έδωσαν απαντήσεις. Ιδιαίτερα ο δήμος της Αθήνας επέλεξε να εγκαταστήσει στον Ελαιώνα και αναγνωρισμένους πρόσφυγες που ήρθαν από τα νησιά, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στη δομή. Δημιουργήθηκαν άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες για 2.500 ανθρώπους, μια ανθρωπιστική - υγειονομική βόμβα που έσκασε με δική τους αποκλειστική ευθύνη.


Οι εικόνες είναι ντροπιαστικές και τις παραθέτουμε!

Εδώ και τώρα μπορούν να στεγάσουν με ανθρώπινες συνθήκες οικογένειες και παιδιά, σε κλειστά ξενοδοχεία - λόγω Covid-19 - στην Αττική. Εδώ και τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα ένταξης όσοι πήραν άσυλο και θέλουν να μείνουν στη χώρα. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να φύγουν για τις χώρες προορισμού τους. Η καραντίνα απαιτεί υγειονομικές συνθήκες που δεν πληρούνται στον Ελαιώνα. Κάθε καθυστέρηση στα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρουν μεγαλώνει τους κινδύνους για πρόσφυγες, μετανάστες και τους κατοίκους της περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη πρέπει να πάρει τις ευθύνες του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ