Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από «Θαυματοποιό» σε «Επέτειο»

Μέχρι τις 13 του μήνα θα παίζεται στο «Απλό Θέατρο» «Ο θαυματοποιός» του Μπράιαν Φρίελ, από το θίασο «Φάσμα», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Ταμίλα Κουλίεβα, Δημήτρης Οικονόμου. Ενας περιπλανώμενος Ιρλανδός «θαυματοποιός», που θεραπεύει ασθενείς μέσω της πίστης, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, επί είκοσι χρόνια περιδιαβαίνει αυτοεξόριστος μικρά απομακρυσμένα χωριά της Ουαλίας και της Σκοτίας μαζί με την ερωμένη του και τον μάνατζέρ του, μέχρι που επιστρέφει στην Ιρλανδία, όπου έρχονται αντιμέτωποι με ένα συγκλονιστικό γεγονός.

Συνεχίζονται δε με εντατικό ρυθμό οι πρόβες του πιο πρόσφατου έργου του Χάρολντ Πίντερ «Η επέτειός μας», που ανεβαίνει στις 16 του Γενάρη, σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα, μουσική Ελένης Καραΐνδρου. Το έργο, μια σάτιρα της σύγχρονης αστικής τάξης, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο Almeida Theatre, τον Μάρτη του 2000. «Η επέτειός μας» διαδραματίζεται σε ένα πολυτελές εστιατόριο, όπου ένα ευκατάστατο ζευγάρι γιορτάζει την επέτειο του γάμου του, μαζί με ένα φιλικό ζευγάρι. Οι φίλοι, ο μετρ και ο σερβιτόρος θα συμβάλουν στην απομυθοποίηση της ζωής των πρωταγωνιστών και θα έρθει στην επιφάνεια η βία, που κυριαρχεί στη ζωή τους. Ο συγγραφέας περιγράφει τους ήρωές του ως εξής: «Είναι φανερό ότι αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας δύναμης που στην πραγματικότητα ελέγχει τα πράγματα. Αυτό καθαυτό είναι μια βίαιη απόφαση. Είναι πολύ βίαιοι φιλειρηνικοί άνθρωποι».

Παίζουν: Τάκης Παπαματθαίου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Στέλιος Καλογερόπουλος, Μαρίνα Ψάλτη, Αγης Εμμανουήλ, Γιάννα Νικολοπούλου, Κώστας Αθανασόπουλος, Μάνια Τεχριτζόγλου, Φώτης Κέπελης, Παναγιώτα Μάστορη και Χριστίνα Λάζου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ