Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΚΚΕ
Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα στηρίζουμε και ενισχύουμε το ηρωικό Κόμμα μας

Μεγαλώνει το κύμα στήριξης με επώνυμες επιστολές και οικονομικές εισφορές

Λόγια που αποτυπώνουν τους γερούς δεσμούς που έχει το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, που στηρίζονται στην ανιδιοτελή δράση των μελών και των φίλων του Κόμματος για την υπεράσπιση του λαϊκού δίκιου. Λόγια και πράξεις που δείχνουν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και της αστικής τάξης να βάλουν εμπόδια σε αυτήν τη δράση θα πέσουν στο κενό. Τέτοιες είναι οι επιστολές στήριξης που συνεχίζουν να φτάνουν στο Κόμμα, μαζί με έκτακτες εισφορές, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ (4% επί της κρατικής χρηματοδότησης) επειδή το Κόμμα δεν δίνει λίστα με τα στοιχεία των ανθρώπων του μόχθου που το ενισχύουν. Από τη μέρα που έγινε γνωστό το πρόστιμο σηκώθηκε ένα μεγάλο κύμα στήριξης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με έκτακτες εισφορές, που δίνουν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, στην άρχουσα τάξη και τις επιδιώξεις τους. Συνεχίζουμε σήμερα τη δημοσίευση τέτοιων επιστολών.

* * *

Μανώλης Μαθιουδάκης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ:

Φαίνεται πως η συνεχής δράση του Κόμματος - και κόντρα στην κρίση και την πανδημία - δράση που αποκαλύπτει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά της αστικής τάξης ενοχλεί το σύστημα. Γι' αυτό και καταφεύγει σε αντιδημοκρατικές, απαράδεκτες αποφάσεις σε βάρος του λαϊκού - εργατικού κινήματος με τις απαγορεύσεις στις απεργίες και τις διαδηλώσεις (όπως αποφάσισαν πριν, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αντίστοιχα), και με τον αντιδραστικό νόμο που ψήφισαν τα αστικά κόμματα και εφαρμόζει τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το ΚΚΕ, για να βάλουν εμπόδια στη δράση των κομμουνιστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει πρόστιμο στο ΚΚΕ γιατί αρνείται να δώσει ονόματα και διευθύνσεις των εργαζομένων, των φίλων και μελών του Κόμματος που το ενισχύουν οικονομικά από το υστέρημά τους. Το Κόμμα, ως γνωστόν, ρητά και καθαρά το δήλωσε από την αρχή και στη Βουλή ότι, για πολιτικούς και ηθικούς λόγους, δεν πρόκειται να εφαρμόσει τον αντιδραστικό και επικίνδυνο νόμο που ψήφισαν τα άλλα κόμματα μαζί. Το ΚΚΕ έχει αντιμετωπίσει στην εκατοντάχρονη γεμάτη αγώνες και θυσίες δράση των κομμουνιστών ασύγκριτα πολύ χειρότερα μέτρα και εμπόδια και πάντα τα κατάφερε: «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές!». Η Ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας...

Παραμένουμε όρθιοι, δυνατοί και αποφασισμένοι! Μαζί, οι κομμουνιστές, οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που βλέπουν στο ΚΚΕ το αποκούμπι για τους αγώνες για τα δικαιώματά τους, πετάμε στο καλάθι των αχρήστων τα «νομοθετήματα» που πλήττουν βάναυσα την εργατική τάξη και τα δικαιώματα του λαού και ευνοούν το κεφάλαιο. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα στηρίζουμε και ενισχύουμε το ηρωικό ΚΚΕ, το Κόμμα των αγώνων και των θυσιών για το καλό της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Είμαστε περήφανοι που το ΚΚΕ, τιμώντας την Ιστορία του και τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του, αρνείται να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο και να δώσει τα ονόματα των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ ολοένα και θα δυναμώνει γιατί είναι δημιούργημα του λαού που γι' αυτόν αγωνίζεται. Δυστυχώς οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης δεν φαίνεται να διδάσκονται από την Ιστορία ούτε από την αντιλαϊκή δράση και πρακτική των προγόνων τους, του μοναρχοφασισμού, των δοσίλογων και των συνεργατών των ιμπεριαλιστών κατακτητών, που έφερε τόσα δεινά στο λαό μας. Κρίμα!

Συμμετέχοντας κι εγώ στο κίνημα για την ενίσχυση του Κόμματος, σαν απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ, προσφέρω ως ελάχιστη συμβολή για την οικονομική ενίσχυσή του το ποσό των 100 ευρώ.

* * *

Σύντροφοί μου!

Σαν παιδί της εργατικής τάξης, βάζω το δικό μου λιθαράκι, προσφέροντας το ποσό των 50 ευρώ, σαν απάντηση σε όσους επέβαλαν το απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ, στο Κόμμα μας, γιατί δεν δίνει λίστα ονομάτων των ενισχυτών του. Δεν θα τους περάσει!!!

Ελευθερία Καραπάνου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

* * *

Ο Ηρακλής Θεοδωρακόπουλος, από το Κεμπέκ του Καναδά, προσφέρει 100 δολάρια Καναδά στο ΚΚΕ.

* * *

Ο Δημήτρης και η Στέλλα Δημητρίου καθώς και η κόρη τους Εύη Δημητρίου και ο εγγονός τους Δημήτρης Πλατάνας προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μάνδρας - Ειδυλλίας, το ποσό των 70 ευρώ ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ επειδή δεν δίνει τα στοιχεία των χιλιάδων ενισχυτών του.

* * *

Κόντρα στον αντιδραστικό νόμο που ψήφισαν τα κόμματα του κεφαλαίου και στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ, στη μνήμη του Ανδρέα Λεκκού και του Λάζαρου Θωίδη ενισχύω το κόμμα τους, το τιμημένο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών με το ποσό των 500 ευρώ, ως δεύτερη δόση.

Λεκκός Γιάννης

* * *

Ο Μάκης Οικονόμου και η Φλορ Οικονόμου προσφέρουμε στο Κόμμα των αλύγιστων της ταξικής πάλης, στο Κόμμα που μας έμαθε ν' αγαπάμε όλους τους σκλάβους αδερφούς κι όλης της Γης τους δουλευτές, στο Κόμμα που γαλουχεί και βγάζει Μπελογιάννηδες, Σουκατζίδηδες και Ηλέκτρες, στο Κόμμα που δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, στο τιμημένο ΚΚΕ, 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Μισθωτών Δικηγόρων.

* * *

Απαντώντας στην απαράδεκτη εφαρμογή του νόμου του 2014 απ' την κυβέρνηση - που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ - που ζητάει λίστες με τα στοιχεία όσων στηρίζουν το Κόμμα μου, προσφέρω στο ΚΚΕ 25 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, στη μνήμη του πατέρα μου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Κώστας Φρέντζος

* * *

Προσφέρω στο τιμημένο, ηρωικό και ακούραστο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που δεν δίνει ονόματα ενισχυτών του, 50 ευρώ.

Κατίνα Μανιτάρα, μαχήτρια του ΔΣΕ

* * *

Φαντάρος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας, Κιλκίς:

«Ως απάντηση στο πρόστιμο εις βάρος του ΚΚΕ προσφέρω από τις μηνιαίες αποδοχές ως οπλίτη και από προσωπικές οικονομίες, συνολικά 60 ευρώ. Εν μέσω συνεχών εξελίξεων στα παζάρια και τις συγκρούσεις ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη και τις κυβερνήσεις τους, σε κατάσταση επιφυλακής και συναγερμού, εν μέσω πανδημίας, οι φαντάροι συνεχώς συζητάμε και προβληματιζόμαστε γι' αυτά που ακούμε και ζούμε καθημερινά. Από την ίδια την πραγματικότητα και την καθημερινή διαβίωση στο στρατόπεδο καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης τόσο για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της πανδημίας, την κατάσταση του συστήματος Υγείας, όσο και το αφήγημα για "την εθνική στρατηγική και τις ισχυρές διεθνείς συμμαχίες που προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας", για την εθνική ενότητα που δεν χωράει ταλαντεύσεις. Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι "όπλο" για τους νέους στρατευμένους, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Φωτίζουν την αναγκαία εδώ και τώρα αποδέσμευση από τις συμμαχίες - εχθρούς των λαών, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τα κέντρα που ετοιμάζουν νέες επικίνδυνες συμφωνίες - "μοιρασιές" ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, με εντάσεις και συγκρούσεις. Φωτίζουν τη μόνη σύγχρονη διέξοδο του 21ου αιώνα, για την ειρήνη και φιλία των λαών, την αξιοποίηση του εγχώριου πλούτου και των σημερινών δυνατοτήτων της τεχνικής και της επιστήμης προς όφελος των λαϊκών αναγκών, το σοσιαλισμό!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ