Πέμπτη 3 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ανάμεικτα συναισθήματα

Ασορτί με τον καιρό (ηλιοφάνεια και παγωνιά) ήταν χτες η κατάσταση στην ΑΕΚ. Χαρά και απογοήτευση, αισιοδοξία και προβληματισμός έγιναν... μαλλιά κουβάρια μέσα τους. Ο Ιβιτς έκανε την πρώτη του προπόνηση, θετικά τα νέα από το «μέτωπο Ντορίβα» από τη μια, «γκρίζες» δηλώσεις του Σάντος, (προσωρινή;) δικαστική ήττα (με πολλές προεκτάσεις ως συνέπεια της υποταγής σε τεράστια και αντικρουόμενα συμφέροντα) από την άλλη.

Χτες το Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η «ΝΕΤΜΕΝΤ», όταν η ΠΑΕ ΑΕΚ «έσπασε» τη μεταξύ τους συμφωνία και... μετακόμισε στην «ALPHA DIGITAL SYNTHESIS» (ADS). Ο δικαστής απέρριψε τις πέντε αιτιάσεις ΑΕΚ - «ADS» και έκρινε τη νεότερη συμφωνία άκυρη «ως αντικείμενη στα χρηστά ήθη και συναλλακτικές συνήθειες, κρίνεται ότι έγινε χωρίς συνδρομή σπουδαίου λόγου και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα». Επίσης, κατηγορεί την «ALPHA» ότι «στηρίχτηκε σε αθέμιτα μέσα».

Σε απλά ελληνικά τα παραπάνω σημαίνουν τρία πράγματα: Νέο δικαστικό σίριαλ αφού οι χαμένοι θα καταθέσουν έφεση, ενώ εκκρεμεί η τακτική δικάσιμος. Ως τότε, αν δεν υπάρξουν (προοπτική απίθανη) άλλες δικαστικές διαμάχες και αποφάσεις, τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ έχει δικαίωμα να καλύπτει μόνο η «ΝΕΤΜΕΝΤ». Τρίτο και μάλλον σημαντικότερο η πρωτοπόρος μπλέκει σε «φουρτούνες» με αβέβαιο οικονομικό, άρα και αγωνιστικό, αντίκτυπο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σάντος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «sportnews», ήταν... ομιχλώδης και αινιγματικός σε σημείο προβληματισμού. Σχετικά με το αν η συνήθεια πολύχρονης παρουσίας του σε ομάδες θα συνεχιστεί και στην ΑΕΚ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δε μου φαίνεται πολύ ορατό. Για να μείνεις πολλά χρόνια σε ένα μέρος, πρέπει να συμβούν μια σειρά από γεγονότα». Και αφού απαριθμεί αυτά που βρήκε και στην ΑΕΚ, προσθέτει: «Υπάρχουν όμως άλλα θέματα που αφορούν την αθλητική πολιτική του συλλόγου. Σχετικά με τη δημιουργία του εμψύχου δυναμικού, υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία. Εγώ ήθελα να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο και η διοίκηση θεώρησε ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό ακριβώς έτσι. Μέχρι κάποιο σημείο, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την πολιτική της διοίκησης. Ομως, έχω και εγώ το δικαίωμα να πω αν είμαι ικανοποιημένος. Εφόσον πρέπει να υπάρχει συνεργασία διοίκησης-προπονητή, η κατάρτιση του εμψύχου δυναμικού πρέπει να έχει βάση αυτά που σκέπτεται ο προπονητής και πάντα βέβαια σε συνάρτηση με την οικονομική δυνατότητα του συλλόγου.

Δε ζήτησα το Ζιντάν, το Ριβάλντο και τον Φίγκο. Δουλεύουμε όμως σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο παιχνιδιού και καθώς είμαστε ήδη στα μισά της χρονιάς, πρέπει να προσέχουμε πολύ κάτι τέτοια θέματα. Οταν παίρνεις έναν προπονητή στην αρχή της σεζόν, καταλαβαίνω ότι πρέπει να αποδεχτεί αυτούς τους παίκτες που θα βρει. Οταν όμως μιλάμε για ενίσχυση του εμψύχου δυναμικού στη μέση της σεζόν, ή τον εμπιστεύεσαι τον προπονητή ή δεν τον εμπιστεύεσαι»...

Και αφού επισήμανε πως θ' αντιμετωπίσει τους νεοφερμένους με το «ίδιο μάτι», πρόσθεσε: «Ολος ο κόσμος ξέρει ότι δε ζήτησα αυτά τα ονόματα που ήρθαν, εκτός βέβαια από τον Φόλια. Δουλεύω στην ΑΕΚ ήδη έξι μήνες, και είμαστε στην 1η θέση, με συγκεκριμένο μοντέλο παιχνιδιού και δε σκοπεύω να το αλλάξω. Ολοι στην ΑΕΚ έρχονται για... προπόνηση και κανένας δεν έχει συμβόλαιο ότι θα παίζει βασικός. Οποιος και αν έρθει, θα πρέπει να δουλέψει πολύ. Οποιος έρχεται, έρχεται για αναπληρωματικός. Αν μετά αποδείξει ότι αξίζει να παίζει βασικός, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση που είχαν και οι υπόλοιποι».

Στη «σκιά» λοιπόν των παραπάνω ο Ιβιτς εντάχθηκε ήδη στην ΑΕΚ (προπονήθηκε χτες για πρώτη φορά και παρουσιάζεται σήμερα μαζί με τους Φόλια, Ξενίδη), ενώ θετικές δείχνουν οι προοπτικές για τον Ντορίβα. Μπορεί η πιθανότητα αγοράς του ν' απομακρύνεται, αφού ΑΕΚ - Θέλτα δεν τα βρίσκουν, αλλά η έλευσή του δεν αποκλείεται. Εκτός από τους «κιτρινόμαυρους» πιέζει τους Ισπανούς διοικούντες και ο παίχτης, μ' αποτέλεσμα αυτοί να καλοβλέπουν πλέον την περίπτωση του εξάμηνου δανεισμού που συμφέρει και την ΑΕΚ αφού αντί για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια δρχ. θα της στοιχίσει «μόνο» περίπου 150.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ