Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το βλέμμα στην κορύφωσή του στις μεγάλες πόλεις

Αρχισαν οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη

Προσαρμόζοντας τις εκδηλώσεις του στις συνθήκες που δημιουργούνται με την πανδημία, το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το ταξίδι του με κεντρικό σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!» και οδεύοντας προς την κορύφωσή του, που έχει προγραμματιστεί για την Αθήνα στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μια μέρα νωρίτερα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, ενώ το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και τις τρεις μέρες από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Μέχρι τότε, όμως, προγραμματίζεται η κορύφωση των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ σε μια σειρά πόλεις αυτή την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο (βλέπε και σελίδα 14).

Ετσι, στη Θεσσαλονίκη οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», και θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τους Γιώργο Αετόπουλο και Κώστα Καρμπά.
  • Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο «Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμη! Στην κοινή πάλη των λαών είναι η ελπίδα!», από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
  • Ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάνουμε "βάρδια" στα λαϊκά», με τους Νίκο Ταλέα, Βασίλη Πρατσινάκη και Μαρία Φραγκούλη.
Πνοή στο «Παύλου Μελά» από τα μέλη της ΚΝΕ

Με αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό, αλλά και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την προετοιμασία του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.

Από την προετοιμασία του χώρου στη Θεσσαλονίκη
Από την προετοιμασία του χώρου στη Θεσσαλονίκη
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μέλη της ΚΝΕ βρίσκονται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου και έχουν ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες καθαριότητας και διαμόρφωσης του χώρου.

Το μεράκι, η συλλογικότητα, η συντροφικότητα, η σχεδιασμένη εθελοντική προσφορά αποτελούν τα βασικά «υλικά» και του φετινού Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε ιδιαίτερες συνθήκες για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Με οδηγό το ίδιο το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή!», θα συνεχίσει η πορεία προετοιμασίας του Φεστιβάλ και τις επόμενες μέρες. Με αισιοδοξία και σιγουριά ότι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός, είναι η απάντηση στα αδιέξοδα που βρίσκουν μπροστά τους η νεολαία, οι εργαζόμενοι και ο λαός, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του 46ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Η επιλογή του χώρου του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» δεν είναι τυχαία. Οπως αναδείχθηκε και την περίοδο της καραντίνας μέσα από την πραγματοποίηση συμβολικής εθελοντικής καθαριότητας του χώρου από μέλη και φίλους της ΚΝΕ, η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στον συγκεκριμένο χώρο συνδέεται άμεσα και με την αγωνιστική διεκδίκηση για την αξιοποίησή του όλο το χρόνο ως πάρκου και χώρου αναψυχής για το λαό, ενάντια στα σχέδια παράδοσής του σε επιχειρηματίες μέσω της ιδιωτικοποίησής του.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορύφωση στην Πανεπιστημιούπολη με τις εκδηλώσεις της Αθήνας(2020-09-05 00:00:00.0)
Μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού αυτήν τη βδομάδα(2019-09-10 00:00:00.0)
Αθλητικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη(2019-08-31 00:00:00.0)
Ενοχλήθηκαν οι φασίστες από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2016-10-11 00:00:00.0)
Ανοιξαν οι πύλες του στη Θεσσαλονίκη(2014-09-12 00:00:00.0)
Νέα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας(2012-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ