Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Για το πρόσφατο τραγικό συμβάν στο «Αττικόν»

Με αφορμή το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο, όταν ασθενής τραυμάτισε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν» επισημαίνει «την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας, τις σοβαρές συνέπειες, ακόμα και για τη σωματική μας ακεραιότητα, που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια άσκησης του υγειονομικού έργου».

«Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό», σημειώνει, ωστόσο «οι κυβερνώντες και οι διοικητές θέλουν να μας πείσουν όλα αυτά τα χρόνια ότι τα περιστατικά αυτά είναι "τυχαία" ή αποτελούν "αναγκαστική συνέπεια" της δουλειάς που διαλέξαμε. Δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι εργατικό ατύχημα και τέτοια σαν και αυτό υπάρχουν εκατοντάδες, μικρότερης ή μεγαλύτερης σοβαρότητας (...) Θα μπορούσαν να προληφθούν εάν υπήρχε επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού, αυξημένο προσωπικό φύλαξης, ειδικά κατά τις νυχτερινές βάρδιες (αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 38 υπάλληλοι στη φύλαξη ολόκληρου του νοσοκομείου, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 60), ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας και έγκαιρη αναγνώριση ψυχοκινητικών επιπλοκών ή παραληρηματικών διαταραχών στους ασθενείς».

Και καταλήγει: «Οι υπουργοί και πάλι μας "χειροκροτούν", μας "συμπονούν", εκφράζουν τις ευχές τους για "γρήγορη ανάρρωση". Τους ευχαριστούμε πολύ. Ομως για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, νομοθετική κατάργηση της αθλιότητας των ράντζων, βελτίωση των συνθηκών και της λειτουργίας των ΤΕΠ και των γενικών εφημεριών, ούτε κουβέντα! Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για να ικανοποιηθούν επιτέλους τα αιτήματά μας! Αυτή είναι η καλύτερη ευχή για ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφό μας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ