Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Πύρινη κόλαση

Οι φλόγες έζωσαν το εμπορικό κέντρο

Associated Press

Οι φλόγες έζωσαν το εμπορικό κέντρο
ΛΙΜΑ.--

Η «κόλαση» του Δάντη ζωντάνεψε στο ιστορικό κέντρο της περουβιανής πρωτεύουσας το βράδυ του Σαββάτου και εξακολουθεί να καίει ακόμη, μακραίνοντας συνεχώς τον κατάλογο των νεκρών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που δίνουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τουλάχιστον 276 άνθρωποι φέρονται ως νεκροί, ενώ άλλοι 20 εξακολουθούν να αγνοούνται, στον τόπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων στο ιστορικό κέντρο της Λίμας, ενώ τα περισσότερα θύματα κάηκαν ή πέθαναν από ασφυξία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 300 ή θα τους ξεπεράσει.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ώρα αιχμής, καθώς πολλοί είχαν σπεύσει να αγοράσουν παραδοσιακά πυροτεχνήματα για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά. Στις εικόνες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Περού γιγαντιαίες φλόγες ξεπηδούσαν από τα καταστήματα που πουλούσαν πυροτεχνήματα, ενώ πολλοί άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν. Κάποιοι άλλοι παγιδεύτηκαν σε σκεπές και καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης δήλωσε ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά που έχει δει εδώ και 40 χρόνια και ζήτησε τη βοήθεια πυροσβεστών από άλλες περιοχές της Λίμας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλεχάντρο Τολέδο, κήρυξε διήμερο εθνικού πένθους και, διακόπτοντας το ταξίδι του στο βόρειο Περού, επέστρεψε εσπευσμένως στη Λίμα για να επιβλέψει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ