Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

INTIME NEWS

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Μαχητική και μαζική απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ καλούν την κυβέρνηση να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση για τα δημοτικά ΚΔΑΠ, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός και να μη βρεθεί κανένας συμβασιούχος στην ανεργία.

Η απόρριψη δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων δικαιούχων, εκτός από τα προβλήματα που προκαλεί σε ισάριθμες οικογένειες, απειλεί να φέρει αντιμέτωπους με την ανεργία πολλούς από τους 2.400 εργαζόμενους στις δομές. Οι συμβάσεις τους έληξαν χτες 31 Αυγούστου και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από αύριο ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Με κεντρικό σύνθημα - αίτημα «Οχι στο κλείσιμο δομών, σταθερή και μόνιμη δουλειά», προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το υπουργείο ενώ διαμήνυσαν κλιμάκωση του αγώνα.

Ο κίνδυνος λουκέτου στην πλειοψηφία των δημοτικών ΚΔΑΠ και απόλυσης εκατοντάδων εργαζομένων σε αυτά προέκυψε μετά την άρνηση της κυβέρνησης να αυξήσει το κονδύλιο του προγράμματος. Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και μαζί τους η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων ΚΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη διεκδικούν: Αμεση ανανέωση των συμβάσεων - κανένας συμβασιούχος στην ανεργία. Κανένα παιδί να μη μείνει εκτός κοινωνικών δομών. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.


INTIME NEWS

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από το δήμο Νεάπολης - Συκεών καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που μοίρασε και τη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ