Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 30 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ
Ανακοίνωσε μέτρα για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Την παραδοχή ότι οι φιλοξενούμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) έξι μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, έμειναν ουσιαστικά απροστάτευτοι - με τους θανάτους να φθάνουν τους 14 μέχρι τώρα σε γηροκομεία - αποτελεί η ανακοίνωση λήψης μέτρων στις ΜΦΗ, στην κοινή ενημέρωση της Παρασκευής από τους υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, και Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη, επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε ότι τα επιστημονικά δεδομένα αξιοποιούνται με κριτήριο την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών επιλογών.

Για τις ΜΦΗ η υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε τη διαμόρφωση αυστηρών πρωτοκόλλων λειτουργίας τους. Μίλησε για επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας των δομών και εντατικοποίηση διενέργειας μοριακών ελέγχων. Τα συγκεκριμένα μέτρα, είναι μόνο ένα μέρος όσων έπρεπε να γίνουν εδώ και μήνες, ωστόσο η κυβέρνηση παίρνει αυτά τα λειψά μέτρα μετά και τόσους θανάτους.

Για τα σχολεία ο καθηγητής Γκ. Μαγιορκίνης «νομιμοποίησε» με την επιστημονική του τοποθέτηση την επικίνδυνη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μη μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη!

Ενα από τα βασικά μέτρα είναι η τήρηση φυσικών αποστάσεων και δεν μπορεί να τηρηθεί σε τάξεις με 25 μαθητές. Ωστόσο, ο καθηγητής αναποδογύρισε την επιστήμη υποστηρίζοντας ότι περισσότερες τάξεις δημιουργούν περισσότερες εστίες! «Δεν είναι εύκολο», είπε, «να πεις βάζω περισσότερες τάξεις, άρα χρησιμοποιώ περισσότερους εκπαιδευτικούς, άρα δημιουργώ περισσότερες εστίες (...) Δεν έχουμε μεγάλο κέρδος μικραίνοντας τις τάξεις και αυξάνοντας τον αριθμό των τάξεων (...) Υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις που λένε ότι δεν έχει και κέρδος εκπαιδευτικό μικραίνοντας τις τάξεις κάτω από τα 25»!

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 270 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.800 και οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 259. Τριάντα πέντε άτομα νοσηλεύονταν διασωληνωμένα. Τα 32 κρούσματα θεωρούνται «εισαγόμενα» και τα 238 «εγχώρια». Τα 112 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική. Ειδικά περιοριστικά μέτρα ανακοινώθηκαν και για άλλες τουριστικές περιοχές, τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Λέσβου ενώ παραμένουν τα ειδικά μέτρα σε Χανιά, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο. Σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής τέθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιέστα με την ΕΕ για το «ψηφιακό πιστοποιητικό» COVID(2021-05-29 00:00:00.0)
Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ(2020-11-07 00:00:00.0)
Μαγιορκίνης διαψεύδει ...Μαγιορκίνη(2020-09-01 00:00:00.0)
Ισχυρίζεται ότι «το κράτος κάνει αυτά που πρέπει» ενώ αφήνει το λαό πολλαπλά εκτεθειμένο(2020-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ