Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 30 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η «μαγική εικόνα» της κυβέρνησης δεν ξεγελάει κανέναν

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, κατά την επίσκεψή του στη Χαλκίδα στις 27/8, η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Μπορεί να διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι χρειάζεται για την άμεση αποζημίωση των πληγέντων χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την καθημερινότητα του κόσμου στις πληγείσες περιοχές, όπου συνεχίζει να ξελασπώνει με ό,τι δυνάμεις (οικονομικές και σωματικές) έχει ο καθένας και τρεις βδομάδες μετά την καταστροφή δεν έχει πάρει ακόμα ούτε το επίδομα των 600 ευρώ.

Η ταλαιπωρία δε για την αποζημίωση της οικοσκευής συνεχίζεται αφού ενώ έχουν περάσει τα συνεργεία απογραφής, τώρα στους πληγέντες ζητούν ακόμα και φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι τα σπίτια τους είχαν πλημμυρίσει!

Σχετικά με την αποζημίωση της οικοσκευής, δεν ξέρουμε από τι "εκπτώσεις" επωφελούνται τα σπίτια των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων και των υπουργών, αλλά οι 5.000 ευρώ που για δεύτερη φορά εξήγγειλε ο υπουργός, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να αποκατασταθούν στα λαϊκά σπίτια οι κατεστραμμένες κουζίνες, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κρεβάτια, το βάψιμο του σπιτιού κ.λπ. Την ίδια στιγμή, με περίσσιο θράσος, αντί να σπεύσει η κυβέρνηση να αποζημιώσει στο 100% όλους τους πληγέντες χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια, τους απειλεί και από πάνω με πρόστιμο στο τετραπλάσιο της αποζημίωσης σε περίπτωση που επιχειρήσουν να δηλώσουν ψευδή στοιχεία!

Για όσους θα περίμεναν ο υπουργός να εξαγγείλει μέτρα για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, για αυτά δεν υπήρξε καμία δέσμευση, μεταθέτοντας την ευθύνη στην Περιφέρεια, ενώ επανέλαβε ότι θα επιταχυνθεί η χρηματοδότηση της παράκαμψης της Χαλκίδας, έργο ανακοινωμένο εδώ και χρόνια, που στην ουσία επιδιώκει να εξυπηρετήσει την αναβάθμιση των υποδομών για τη διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ που χαρακτηρίζει "μη επιλέξιμα" έργα που δεν αποφέρουν το προσδοκώμενο κέρδος, όπως τα έργα προστασίας της ζωής και περιουσίας του λαού.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών έχουν ευθύνη να κινητοποιήσουν άμεσα όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό, με επίταξη και ιδιωτικών μέσων καθώς και έκτακτες προσλήψεις, για να απομακρυνθούν οι μεγάλες ποσότητες λάσπης που έχουν συσσωρευτεί, οι οποίες αναμεμειγμένες με διάφορα επικίνδυνα λύματα έχουν μετατρέψει τους πληγέντες οικισμούς κυριολεκτικά σε υγειονομικές βόμβες. Ταυτόχρονα, να προχωρήσουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και οι αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και να εξαγγείλουν άμεσα πρόγραμμα γενναίας χρηματοδότησης για την άμεση έναρξη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ