Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού

Σημαντικά προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Μαγνησίας δημιουργούν οι ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Βόλου, αλλά και οι υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ τόσο του Βόλου, όσο και της Καρδίτσας, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, στο ΙΚΑ του Βόλου στο Ακτινολογικό εργαστήριο εργάζονται 5 χειριστές που χειρίζονται 2 τηλεχειριζόμενα μηχανήματα, 1 μαστογράφο, 1 μετρητή οστικής πυκνότητας. Πριν ενάμιση χρόνο δημιουργήθηκε στην Καρδίτσα ακτινολογικό εργαστήριο χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία του. Ετσι αποσπούν εκ περιτροπής προσωπικό από τα ΙΚΑ Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των ακτινολογικών εργαστηρίων, των παραπάνω υποκαταστημάτων του ΙΚΑ με συνέπειες στους ασφαλισμένους ασθενείς αλλά και ανυπέρβλητα προβλήματα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, χωρίς παράλληλα να λύνεται το πρόβλημα της Καρδίτσας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας γιατί δεν έχει προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου Καρδίτσας και πώς σκοπεύει να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κάλυψης των χειριστών στο Ακτινολογικό Καρδίτσας και των κενών που υπάρχουν στο Ακτινολογικό Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ