Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Βαριά ερωτευμένος»

Ο Χαλ Λάρσεν είναι ο ορισμός του ρηχού ανθρώπου. Βρίσκει την ομορφιά μόνο στα θελκτικά σώματα των φωτομοντέλων και στις κεντρικές σελίδες του «Playboy». Οι γυναίκες είναι γι' αυτόν κανονικά σκεύη ηδονής. Η επιφανειακή αγάπη του Χολ για τις γυναίκες θα αλλάξει έπειτα από την «επέμβαση» του γκουρού - υπνωτιστή Τόνι Ρόμπινς. Το αποτέλεσμα είναι να αντικρίζει μόνο την πραγματική εσωτερική ομορφιά τους και τότε εμφανίζεται στη ζωή του η υπέρβαrη και ατσούμπαλη Ρόζμαρι. Ο Χαλ κάτω από την επιρροή της ύπνωσης και παρασυρόμενος από την καλοσύνη και το χιούμορ της, οραματίζεται τη Ρόζμαρι ως προσωποποίηση της θηλυκότητας. Οταν ο Χαλ θα επανέλθει αντιμετωπίζει το πιο σημαντικό δίλημμα της ζωής του.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας, λίγες έννοιες έχουν εξεταστεί σε βάθος όσο αυτή της φυσικής ομορφιάς. Φιλόσοφοι, ποιητές, επιστήμονες και θεολόγοι έχουν διαλογιστεί και εμπνευστεί από το μυστήριό της και τις διαφορετικές της μορφές. Μερική την ανακαλύπτουν στα θαύματα της φύσης, άλλοι σ' ένα απλό αινιγματικό χαμόγελο. Υπάρχουν ακόμη κι αυτοί που ταξιδεύουν σε κάθε άκρη της γης προς αναζήτηση της απόλυτης ομορφιάς.

Οι αδερφοί Φαρέλι μετά το «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη» επιστρέφουν με το ίδιο σαρωτικό χιούμορ μέσα από το «Βαριά ερωτευμένος». Οι πλάκες τους παραμένουν το ίδιο ξεκαρδιστικές και κάτω από τις προκλητικές τους κινηματογραφικές φάρσες υπάρχουν χαρακτήρες που αξίζει να τους προσέξει ο θεατής. Το «Βαριά ερωτευμένος» είναι μια καυστική σάτιρα του ανδρικού σεξισμού. Η μούσα τους βέβαια μπορεί να ζυγίζει 150 κιλά, αλλά δε θα επρόκειτο για ταινία των Φαρέλι αν όλα ήταν φυσιολογικά.

«Shallon Hal») Κωμωδία παραγωγής 2001. Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι, Μπόμπι Φαρέλι. Πρωταγωνιστούν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζακ Μπλακ, Τζέισον Αλεξάντερ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ