Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Κινητοποίηση την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας

Σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 26/8, στις 5 μ.μ., καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, απαιτώντας να μπει τέρμα στις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην καταβολή της αποζημίωσης «ειδικού σκοπού», να παρθούν μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων, για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας τους.

Το Συνδικάτο διεκδικεί: Να πληρωθεί άμεσα η αποζημίωση «ειδικού σκοπού», να σταματήσει η κοροϊδία! Αμεση διακοπή πληρωμών σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και εφορία. Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στον μηχανισμό στήριξης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Η κυβέρνηση, καταγγέλλει, «αγνοεί πλήρως» τις ανάγκες επιβίωσης των εργαζομένων στον κλάδο, «προβλέποντας με πρόσφατη απόφαση επιδότηση 534 ευρώ μόνο για τους επιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων». Την ίδια μέρα τα παραρτήματα του Συλλόγου στη Θεσσαλία και τα τοπικά σωματεία μουσικών διοργανώνουν πανθεσσαλική κινητοποίηση μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ