Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για τις προσλήψεις

Eurokinissi

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η ανοιχτή διαδικτυακή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, με αφορμή τα προβλήματα στις προσλήψεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία, που θα μεταφραστούν σε μεγάλα κενά και ελλείψεις για τους μαθητές, αλλά και σε αδικίες και απολύσεις για εκπαιδευτικούς που εργάζονται εδώ και χρόνια απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στην πλατφόρμα Ζoom (https://bit.ly/3aopwc6) και θα μεταδοθεί ζωντανά στις σελίδες της Πρωτοβουλίας στο YouTube (https://bit.ly/2CpXu3j) και στο Facebook (https://bit.ly/31Taebm).

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας περιλαμβάνει ακόμα, για την άλλη βδομάδα:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα του παραβόλου και των λαθών των πινάκων του ΑΣΕΠ, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 10.30 π.μ.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών ενόψει της νέας χρονιάς στο υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11 π.μ.

Η Πρωτοβουλία καταγγέλλει ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είτε εμφανίζονται ως «απορριφθέντες» από τους πίνακες διορισμών λόγω τεχνικών προβλημάτων του συστήματος (το παράβολο που στην πραγματικότητα είχαν πληρώσει, λάθη στη μοριοδότησή τους), είτε αλλάζει δραματικά η κατάταξή τους «εξαιτίας του νόμου - σφαγείο του Γαβρόγλου που τσακίζει την προϋπηρεσία». Παράλληλα αναφέρεται σε σενάρια που έχουν διαρρεύσει ότι δεν θα γίνουν στην πρώτη φάση προσλήψεις για παράλληλη στήριξη και Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ).

Αφού ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι μόνη απάντηση σε όλα αυτά είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, η Πρωτοβουλία απαιτεί μεταξύ άλλων από το υπουργείο Παιδείας:

Να καλύψει όλα τα κενά σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς, για όλες τις δομές και τις ειδικότητες, ώστε και όλοι οι μαθητές να έχουν τους εκπαιδευτικούς τους από την αρχή, να μη χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος. Να υπάρξει γενναία αύξηση των πιστώσεων για αναπληρωτές, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων εν μέσω πανδημίας. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.ά.). Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όσον αφορά την τοποθέτησή τους στα σχολεία. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί κανονικά στους πίνακες. Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση. Να μην απολυθεί κανείς.

Αποφάσεις στήριξης του πλαισίου αιτημάτων και των κινητοποιήσεων της Πρωτοβουλίας παίρνουν και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσά τους οι ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Σεφέρης», «Αργύριος Μοσχίδης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ