Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Αισχρή επιχείρηση επίρριψης της ευθύνης στους νέους

Τις ευθύνες της για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα πλοία, προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση
Τις ευθύνες της για το συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα πλοία, προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση
Απανωτά ρεκόρ υποκρισίας καταρρίπτει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το θέμα της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Με τα νέα τηλεοπτικά σποτ, ουσιαστικά εξαπολύει ένα νέο «κύμα» προπαγάνδας περί «ατομικής ευθύνης» και κουνά το δάχτυλο στη νεολαία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με μήνυμά του στους νέους εμφανίζεται να τους λέει: «Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα». Ουσιαστικά, μετατοπίζει το σύνολο της ευθύνης για την κατάσταση στους νέους, με τρόπο ξεδιάντροπο. Κι αυτό όταν η κυβέρνηση, με τις αποφάσεις και τα μέτρα που έχει λάβει, έχει την αποκλειστική υπαιτιότητα για το γεγονός ότι η υγεία του λαού βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Και αυτό αποτυπώνεται με χαρακτηριστικό τρόπο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ηλεκτρικό, μετρό) όπου επικρατεί αφόρητος συνωστισμός, όπως και στις αποβάθρες και στα πλοία, που κατόπιν απαίτησης των εφοπλιστών ταξιδεύουν με 85% πληρότητα, και ακόμα χειρότερα στα αεροπλάνα που ταξιδεύουν γεμάτα μέχρι τις πόρτες. Το αποτέλεσμα του τσαλαπατήματος όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκειμένου να «ανοίξει» ο Τουρισμός με τους όρους που έθεσαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει παρθεί κανένα απολύτως μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό, είναι το εκρηκτικό μείγμα που έφτιαξε η κυβέρνηση και το αποτέλεσμά του είναι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7/9, χωρίς καμία ενημέρωση για το ποια μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας πήρε, φτάνοντας στο σημείο να στοχοποιεί τα παιδάκια του Δημοτικού για το αν φορούν τη μάσκα ή όχι.


Eurokinissi

Χτες, έγινε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για τον COVID-19, με συμμετοχή κυβερνητικών και άλλων παραγόντων, όπου επισήμως παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχές και ηλικίες και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. «Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες», αναφέρουν από το Μαξίμου.

Εξάλλου, ειδική αναφορά έγινε στα λεγόμενα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων. Πάντως, ήδη σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, οι εργοδότες υποχρεώνουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους που γυρίζουν από την άδειά τους, να κάνουν τεστ, χωρίς βέβαια να τους καλύπτουν το κόστος.

Ακόμα, αποφασίστηκε η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 «για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν», κάτι που έγινε χτες το μεσημέρι.

Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε «παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς», ενώ ζήτησε «κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας», ώστε να είναι σαφές στους πολίτες πού είναι υποχρεωτική.

Μιλώντας για το θέμα στον τ/σ «Open», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, είπε χαρακτηριστικά ότι «η θέσπιση τοπικών lockdown ήταν μέσα στην ατζέντα από την αρχή». «Για την Αττική», πρόσθεσε, «επίσης έχουμε πάρει αυστηρά μέτρα, αρχής γενομένης από σήμερα. Αν χρειαστεί να πάρουμε κάτι παραπάνω, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να αποτινάξουμε τη χαλάρωση η οποία υπήρξε το προηγούμενο διάστημα», επιμένοντας να πετά το μπαλάκι στο λαό. Υποστήριξε, εξάλλου, πως έχουμε «αύξηση κρουσμάτων σε πολύ νεαρότερες ηλικίες, λόγω της χαλάρωσης του καλοκαιριού και της υψηλής κινητικότητας στο εσωτερικό της χώρας. Το πρόβλημα είναι εσωτερικό. Δεν έχει να κάνει με τα εισαγόμενα κρούσματα που ήταν λίγα και πολύ λιγότερα απ' ό,τι αναμενόταν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ