Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Δίνουν μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος και τον απαράδεκτο νόμο

Συνεχίζεται η συγκέντρωση προσφορών από μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ

Συνεχίζεται η συγκέντρωση προσφορών από Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, με την οποία εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚΕ, εφαρμόζοντας το άθλιο νομοθέτημα για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση του.

Μέλη και φίλοι του Κόμματος στέλνουν, ταυτόχρονα με τις προσφορές, τα δικά τους μηνύματα ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων που τα αντιμετωπίζει ως ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους, επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του, και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

«Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά»

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ ύψους 350 ευρώ προσφέρει το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ απαντώντας στην επιβολή προστίμου στο Κόμμα με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων.

Σε μήνυμα που έστειλαν με αφορμή την εισφορά τους σημειώνουν ότι «το νομοθετικό πλαίσιο που καθιέρωσαν κυβερνήσεις - ΕΕ προκειμένου να φιμώσουν τη φωνή και τη δράση των κομμουνιστών, δεν θα περάσει. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η καταδίκη του νόμου».

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ από τον Βόλο ενισχύουν οικονομικά το Κόμμα με το ποσό των 750 ευρώ ως πρώτη απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που του επέβαλε η κυβέρνηση, επειδή δεν δέχεται να εφαρμόσει τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Τα μέλη της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ ως άμεση απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο Κόμμα, εφαρμόζοντας τον απαράδεκτο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, με στόχο την παρέμβαση στη λειτουργία του ΚΚΕ, αποδίδουν ως πρώτη δόση 200 ευρώ οικονομική εισφορά στο Κόμμα, καλώντας ταυτόχρονα τις ΚΟΒ, τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και τους εργαζόμενους του Κιλκίς να συνεχίσουν να ενισχύουν το ΚΚΕ ακόμα πιο αποφασιστικά, δυναμώνοντας τη φωνή και τη δύναμή τους.

Τα μέλη της ΤΕ Λαγκαδά του ΚΚΕ αποδίδουν στο Κόμμα το ποσό των 200 ευρώ, ως πρώτη απάντηση. Η ΤΕ με αυτήν της την κίνηση ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά την οικονομική δουλειά για τη στήριξη του ΚΚΕ και πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα απλών ανθρώπων που στηρίζουν το ΚΚΕ.

Η ΤΕ Εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μπροστά στην επιβολή του προστίμου 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης του Κόμματος, επειδή αρνείται να παραδώσει λίστα με τα ονόματα των ενισχυτών του, καταβάλλει ως πρώτη δόση οικονομική εισφορά 350 ευρώ στο ΚΚΕ, και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να ενισχύσουν οικονομικά ακόμα πιο δυναμικά το Κόμμα, το οποίο εδώ και 101 χρόνια έχει σταθεί όρθιο, ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς, χάρη στην καθημερινή και κοπιαστική προσπάθεια των μελών και των φίλων του, συνολικά των εργαζομένων της χώρας, που το στηρίζουν με τη συνδρομή και το κουπόνι των 2, 5, 10 και 20 ευρώ από το υστέρημά τους. Οπως σημειώνει η ΤΕ, «ξέρουν πως υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και πως το Κόμμα δεν θα δώσει σε κανέναν τα στοιχεία των ενισχυτών του. Ξέρουν πως η ενίσχυσή τους θα μετατραπεί σε ενίσχυση του αγώνα. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά και απαντάμε με πείσμα πως δεν θα μας βάλουν στο χέρι!».

Η ΤΕ Ρεθύμνου ενισχύει το ΚΚΕ με το ποσό των 750 ευρώ, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα, διότι δεν δέχεται να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

Η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», ως μια πρώτη έκτακτη οικονομική ενίσχυση - απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο, αποδίδει στο Κόμμα 1.520 ευρώ.

Με το ποσό των 325 ευρώ ενισχύει το ΚΚΕ η Κομματική Οργάνωση του «902», ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα, διότι δεν δέχεται να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ