Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικεί προσλήψεις για να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων μεταναστών

Σε παρέμβαση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μετανάστες όσον αφορά τη χορήγηση των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων, έκανε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Συγκεκριμένα, η παρέμβαση έγινε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Βόρειου Τομέα και Ανατολικής Αττικής που έχει την ευθύνη για τη χορήγηση των σχετικών εγγράφων.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, η μεγάλη καθυστέρηση είναι απόρροια της υποστελέχωσης της Διεύθυνσης, από την οποία «το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει 30 εργαζόμενοι (αποσπάσεις, μεταθέσεις κ.τ.λ.) χωρίς να αντικατασταθούν». Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιο όγκο εργασίας και οι μετανάστες να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί το αρμόδιο υπουργείο «να δώσει άμεσα λύση, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της Διεύθυνσης, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και των εργαζομένων αλλά και των χιλιάδων μεταναστών που απευθύνονται εκεί για τη χορήγηση των εγγράφων τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ