Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επίκαιρο...

Οι αυριανές συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φορέων, συλλόγων γυναικών, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι προχωράει η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό.

Η επιθετικότητα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δυναμώνει, οι ανταγωνισμοί με Κίνα, Ρωσία και τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα οξύνονται για τον έλεγχο των αγορών, των ενεργειακών πόρων και δρόμων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, και οι λαοί της περιοχής βρίσκονται προ πολλού στο επίκεντρο. Για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων οι ιμπεριαλιστές δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα, σπέρνουν πολέμους, επεμβάσεις, φτώχεια και προσφυγιά.

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ απέναντι στο λαό της Ιαπωνίας, το ΝΑΤΟ έχει για δόγμα του τη στρατηγική του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», καταργεί τις συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών, «εμπλουτίζει» το πυρηνικό του οπλοστάσιο, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να συμμετέχουν και σε αυτούς τους εγκληματικούς σχεδιασμούς, κρατώντας «ετοιμοπόλεμες» τις σχετικές υποδομές στον Αραξο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «διέπρεψε» στις βρώμικες αμερικανοΝΑΤΟικές αποστολές και τις συμφωνίες με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, επιταχύνει την εμπλοκή στα βρώμικα αυτά ιμπεριαλιστικά σχέδια, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Πάνω από 4 δισ. ευρώ, από το γδάρσιμο του λαού, δίνονται κάθε χρόνο για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Πλοία, αεροπλάνα, προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιχειρούν εκτός συνόρων για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τα βρώμικα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, διευρύνεται η συνεργασία με το Ισραήλ, το κράτος - δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού.

Με βάση και την κατάπτυστη «ανανεωμένη» συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, τις συμφωνίες για την εκχώρηση κρίσιμων υποδομών, λιμανιών, ναυπηγείων, δρόμων, σιδηροδρόμων, όλη η Ελλάδα μετατρέπεται με γρήγορα βήματα σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση εφόρμησης και αντίστοιχα ο λαός μπαίνει ακόμη πιο μέσα στο στόχαστρο των ανταγωνιστών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα νέοι κρίκοι μπαίνουν στην αλυσίδα των ευρωατλαντικών βάσεων, λιμάνια και σιδηρόδρομοι στη Β. Ελλάδα γίνονται ορμητήρια για τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου μετατρέπονται σε υποδομή επισκευής του αμερικανικού 6ου Στόλου, στη Σούδα συνεχίζεται το δολοφονικό έργο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ο Αραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων.

Η εμπλοκή πάει χέρι χέρι και με την προσπάθεια να χτυπηθεί η λαϊκή αντίδραση απέναντι στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή είτε με συκοφαντίες είτε με την καταστολή.

Οι ισχυρισμοί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων πως τάχα έτσι διασφαλίζονται η ασφάλεια, η ειρήνη, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, έχουν χρεοκοπήσει ξανά και ξανά, είναι επικίνδυνοι για το λαό, ιδιαίτερα με τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Η αμφισβήτηση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων από την πλευρά της Τουρκίας εντείνεται, στρώνεται ο δρόμος της συνεκμετάλλευσης στα «αμφισβητούμενα ύδατα» σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, προωθούνται επικίνδυνες διευθετήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με προξενήτρες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και επίδικο τη σταθερότητα του ΝΑΤΟικού στρατοπέδου απέναντι στους αντιπάλους του (Ρωσία, Κίνα κ.λπ.).

Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, συσπείρωση και νέων δυνάμεων στην πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για καμία αλλαγή συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν, για να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα και να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό, να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα, για να αποδεσμευτεί η χώρα από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ