Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με πολύμορφο πρόγραμμα η εκδήλωση στη Χίο

Στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο έκανε στάση το Φεστιβάλ την περασμένη Παρασκευή, με μία επιτυχημένη εκδήλωση.

Εκ μέρους των Οργανώσεων Χίου της ΚΝΕ η Σοφία Σκουφάλου καλωσόρισε τους επισκέπτες και ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τόσο στην περίοδο της πανδημίας όσο και μετά, αλλά και σε όλα όσα πλασάρουν στη νεολαία, προσπαθώντας να την πείσουν να πληρώσει ξανά την κρίση τους.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξαν οι Batala Chios, με τύμπανα και χορό samba reggae, οι οποίοι ξεσήκωσαν το πλήθος, έδωσαν παλμό και προκάλεσαν το ενδιαφέρον όλων. Οι Batala Chios είναι μια από τις 45 μπάντες Batala σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε πολιτική ομιλία από την Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ, που μιλώντας για το Φεστιβάλ σημείωσε πως «...το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ γίνεται φάρος αντοχής και ελπίδας για τις μάχες που έρχονται» και πως στο χτίσιμό του «...πραγματικά λάμπουν οι αρετές της συλλογικότητας, του σχεδίου για την επίτευξη μεγάλων στόχων. Η συνειδητή πειθαρχία που απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του καθενός. Φεγγοβολά η εθελοντική προσφορά, αλλά και η πολύμορφη προσπάθεια να κατακτηθεί η γνώση για τον κόσμο που μας περιβάλλει, ο πλούτος που υπάρχει στην πολιτιστική δημιουργία, ειδικά όταν αυτή εμπνέεται από τον γίγαντα λαό».


Το πρόγραμμα έκλεισε με αφιέρωμα στο λαϊκό - ρεμπέτικο τραγούδι με τους Πέτρο Ντούλη και Σταμάτη Συριώδη.

Στο χώρο λειτούργησαν επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με τις νέες εκδόσεις να τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, και εκθέσεις που αφορούσαν το Προσφυγικό και τους μαθητές. Παιχνίδια και πειράματα κράτησαν συντροφιά στους μικρούς επισκέπτες του παιδότοπου.

Στο χώρο του φεστιβάλ η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Μουσικών του νησιού και άκουσε τα οξυμένα προβλήματά τους. Η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος στους καλλιτέχνες, με σειρά μέτρων που παλεύει το Κόμμα τόσο σε ό,τι αφορά το εισόδημα, με άμεση οικονομική ενίσχυση, όσο και σε μια σειρά ελαφρύνσεων όπως η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, η αναστολή πληρωμών φόρων και δανείων κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε νησιά του Αιγαίου τις επόμενες μέρες(2021-08-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε Ρόδο και Χίο(2020-07-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε Ρόδο και Χίο(2020-07-28 00:00:00.0)
Για πρώτη φορά στο Νότιο Πάρκο στην Πάτρα(2018-09-08 00:00:00.0)
Μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα 70χρονα του ΔΣΕ(2016-07-27 00:00:00.0)
Η καρδιά της νεολαίας χτυπά στο Φεστιβάλ(1997-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ