Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Κ20
Παγκόσμια Τζένγκο ... απογείωση για Καρύδη

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ε. Τζένγκο στον ακοντισμό ξεχώρισε στο Πανελλήνιο Στίβου Κ20

Eurokinissi

Το παγκόσμιο ρεκόρ της Ε. Τζένγκο στον ακοντισμό ξεχώρισε στο Πανελλήνιο Στίβου Κ20
To παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό των νεανίδων από την Ελίνα Τζένγκο, η κατάρριψη αρκετών πανελλήνιων ρεκόρ και η πληθώρα αξιόλογων επιδόσεων χαρακτήρισαν την εικόνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου Κ20 που διεξήχθη υπό ειδικές συνθήκες στο στάδιο των Ιωαννίνων.

Η επίδοση που ξεχώρισε ήταν σαφώς η σπουδαία εμφάνιση της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό νεανίδων με βολή στα 63,96. Η 18χρονη αθλήτρια του ΑΣ Κένταυρος βελτίωσε το προηγούμενο παγκόσμιο που κατείχε η Κουβανή Ατζιλάρε με 63,86 από τις 2/8/15 στους Παναμερικανικούς Αγώνες. Παράλληλα φυσικά είναι και πανελλήνιο ρεκόρ βελτιώνοντας το δικό της 61,53 μ. από τις 8/7/20 στους αγώνες «Κ Σπανίδης». Σημειώνεται πως η νεαρή ακοντίστρια του προπονητή Γιώργου Μποσκαριώβ ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας το 2018 στο Μπουένος Αϊρες ενώ πέρυσι στο Πανελλήνιο Σχολικό, πάλι στα Ιωάννινα, είχε κάνει παγκόσμια επίδοση κορασίδων με 65,90 μ. - με το ακόντιο που ισχύει για την κατηγορία από το 2012, των 500 γρ.

Στους αγώνες ξεχώρισε ακόμα και η επιτυχία της Σπυριδούλας Καρύδη στο μήκος, που με άλμα στα 6,67 κατάφερε να καταρρίψει ένα ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα νεανίδων, αυτό της Νίκης Ξάνθου, από το 1992 με 6,60. Μάλιστα η επίδοση της αθλήτριας του ΓΣ Κερκυραϊκού θεωρείται η 7η καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα στην Ελλάδα. Στα 100 μ. κορασίδων η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου σημείωσε για ακόμη μια φορά ρεκόρ στην κατηγορία της, κατεβάζοντάς το κατά 3 εκατοστά, στα 11.80. Στα 400 μ. εμπόδια η 17χρονη Αννα Χατζηπουργάνη βελτίωσε ξανά το ρεκόρ της κατηγορίας της, φέρνοντας χρόνο με 59.17.

Σε ομαδικό επίπεδο πρωταθλητής Κ20 2020 στους άνδρες αναδείχθηκε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων με 104 βαθμούς και στις γυναίκες ο Αίολος Μακεδονίας με 77 βαθμούς.

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ στην Ελίνα Τζένγκο

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ για την παγκόσμια επιτυχία της Ελίνας Τζένγκο αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στην Ελίνα Τζένγκο, που στέλνοντας το ακόντιο στα 63,96 μ. σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις νεανίδες, στους αγώνες που διεξάγονται στα Ιωάννινα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της Γιώργο Μποσκαριώβ για τη σπουδαία αυτή επίδοση. Καλή συνέχεια με υγεία και δύναμη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ