Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Παζάρια στο Κογκρέσο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Λάδι στη φωτιά των εντεινόμενων παζαριών στο Κογκρέσο επιχείρησε να ρίξει χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας με «μονομερή δράση» έπειτα από την πρόσφατη αποτυχία Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών να καταλήξουν σε συμβιβαστική πρόταση, μεταξύ άλλων, για την παράταση των επιδομάτων ανεργίας για 30 εκατομμύρια Αμερικανούς και την ανάσχεση των εξώσεων. Παράλληλα αρθρογράφοι της εφημερίδας «Wall Street Journal» κάλεσαν τον Τραμπ να ξεπεράσει το «σκόπελο» με τις διαφωνίες στο Κογκρέσο κηρύσσοντας τη χώρα σε «έκτακτη οικονομική κατάσταση» λόγω πανδημίας, με σκοπό να προωθήσει απρόσκοπτα άμεσα μέτρα «ανακούφισης» των μονοπωλίων.

Πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ ανέφεραν πως οι διαπραγματευτές των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο όχι μόνο δεν γεφύρωσαν τις διαφορές τους αλλά δεν προώθησαν ούτε καν αυτά για τα οποία συμφωνούν. Από την πλευρά της, η «Δημοκρατική» πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Τραμπ ότι «εμποδίζει» τις ενισχυμένες παροχές ανεργίας για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών.

Στο φόντο των εντεινόμενων δυσκολιών και των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων οι κινητοποιήσεις σε μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο με επίκεντρο το Πόρτλαντ και το Σιάτλ, όπου οι ομοσπονδιακές δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν παραμείνει επέλεξαν να έχουν μια ...διακριτική παρουσία. Ετσι δεν υπήρξαν συγκρούσεις με διαδηλωτές, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ