Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι νεοναζί συνεχίζουν τη δράση τους

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα δίκτυα νεοναζί μέσα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας. Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Νew York Times», που επικαλείται γνώση των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, γίνεται λόγος για σχέδιο ενός πυρήνα φασιστών από τις ειδικές δυνάμεις του γερμανικού στρατού, που προέβλεπε τη δολοφονία πολιτικών που αντιμετωπίζουν θετικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τη μεταφορά τους σε μαζικό τάφο και την ...εξαφάνισή τους στον ασβέστη.

Από έρευνες που ξεκίνησαν το 2016 και οδήγησαν στην πρόσφατη ...καταδίκη 21 μηνών με αναστολή για παράνομη οπλοχρησία στον Μάρκο Γκρος, ελεύθερο σκοπευτή της αστυνομίας και πρώην αλεξιπτωτιστή, φαίνεται ότι υπήρχε ένα δίκτυο με την επωνυμία «Βόρειος Σταυρός» (Νordkreuz) που δρούσε στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας. Συμμετείχαν σύμφωνα με καταθέσεις πρώην μελών αστυνομικοί, πρώην στρατιωτικοί, μέλη ειδικών δυνάμεων, αλλά και ένα τοπικό στέλεχος της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (ΑfD - αστικό κόμμα, εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό), ένας δικηγόρος, ένας ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, στο υπόγειο του οποίου γίνονταν οι συναντήσεις. Η ομάδα, που εκπαιδευόταν και σε σκοπευτήριο που είχε φτιάξει σε δάσος κοντά στα πολωνικά σύνορα, προετοιμαζόταν για τη λεγόμενη μέρα Χ, «που θα καταρρεύσει η γερμανική πολιτική και θα κληθούν οι νεοναζί να επιβάλουν την τάξη».

Ο Γκρος δεν αρνείται την ύπαρξη του πυρήνα, αλλά δηλώνει ότι δεν είχαν σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών. Οπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο πυρήνας αυτός δεν είναι ο μοναδικός και η διείσδυση των νεοναζί στον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό είναι διευρυμένη, όπως επίσης και εμφανής η αδυναμία του αστικού κράτους να την αντιμετωπίσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ