Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει το «διωγμό» των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τη διοίκηση του ΤΕΑΥΦΕ

Την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Επαγγελματικού Ταμείου των Φαρμακοϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΦΕ-ΝΠΙΔ) να προχωρήσει στην έξωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων του κλάδου, που στεγάζονται εδώ και δεκαετίες στο κτίριό του (Χαλκοκονδύλη 56), καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και ζητά να αποσυρθούν οι αγωγές εξώσεων στις οποίες έχει προχωρήσει.

«Πρόκειται για προκλητική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου του Φαρμάκου, τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του Ταμείου, που το "έχτισαν" με τον ιδρώτα τους», τονίζει και προσθέτει πως οι «διοικούντες» το Ταμείο εκκενώνουν το κτίριο προκειμένου να υλοποιήσουν σχέδια «αξιοποίησης» του ακινήτου τα οποία αποφασίζουν ερήμην των ασφαλισμένων του, εργαζομένων και συνταξιούχων. Υπενθυμίζει ακόμα πως ο «διωγμός» των συνδικαλιστικών οργανώσεων έρχεται να προστεθεί στο «έργο του πετσοκόμματος των συντάξεων κατά 80% και πλέον και της κατάργησης των παροχών, που "πέτυχε" το Επαγγελματικό Ταμείο εδώ και μια 8ετία που λειτουργεί με αυτήν τη μορφή».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της λειτουργίας του "δεύτερου πυλώνα", της επαγγελματικής ασφάλισης, που μπήκε μπροστά με τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους της προηγούμενης περιόδου, ενώ τώρα ετοιμάζεται η φάση της ολοκλήρωσης του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην ασφάλιση, για να δοθεί και το τελειωτικό χτύπημα στο κατακτημένο με αγώνες και αίμα δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης», τονίζει το ΠΑΜΕ. Στο φόντο αυτό, επισημαίνει τις ευθύνες που βαραίνουν όσους «ρίχνουν νερό στο μύλο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων και συμβάλλουν στην υλοποίηση της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής νομοθεσίας, στηρίζοντας τα επαγγελματικά ταμεία ως δήθεν διέξοδο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους». Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η ηγεσία της ΓΣΕΕ, «που πρωτοστατεί στην ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Ταμείου, ενώ είχε στηρίξει τη μετατροπή του επικουρικού ταμείου του φαρμάκου σε επαγγελματικό, ενάντια στη βούληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων του κλάδου».

«Οι αγωγές εξώσεων πρέπει να αποσυρθούν τώρα! Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους! Να υπερασπίσουν τα συνδικάτα τους, το δικαίωμά τους στη συλλογική οργάνωση και δράση και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν!», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org