Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Σε νέα κινητοποίηση ενάντια στο αντεργατικό τελεσίγραφο του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» προχωρά αύριο, Τετάρτη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, με τρίωρη στάση εργασίας τις πρώτες ώρες του ωραρίου και συγκέντρωση, στις 8 π.μ., στην έδρα του ομίλου (Ερμού 25, Κηφισιά). Μετά την απεργία που οργάνωσε στις 22/7, το Σωματείο συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, «οικειοθελείς» αποχωρήσεις και απολύσεις.

«Δεν υπογράφουμε τη σφαγή μας!», τονίζει στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το τελεσίγραφο της εργοδοσίας. Οπως εξηγεί, «ακόμα και εάν υπογράψει ο εργαζόμενος τη μείωση των αποδοχών του, δεν σώζει τη θέση εργασίας του», καθώς πρόθεση της διοίκησης είναι οι μαζικές απολύσεις να συνεχιστούν κανονικά, όπως προβλέπει το πρόγραμμα «εξυγίανσης».

«Στόχος του ομίλου είναι η διασφάλιση μεγαλύτερων κερδών για τους μετόχους και για τις τράπεζες που τον δανείζουν. Απολύσεις και "εθελούσιες αποχωρήσεις", μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων συμπιέζουν το "κόστος εργασίας", φέρνουν τον όμιλο σε πλεονεκτική "προοπτική" ώστε να σπάσει τα ρεκόρ κερδοφορίας την επόμενη μέρα της έναρξης των νέων μεγάλων έργων στις κατασκευές», σημειώνει και καλεί σε συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ