Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«GRAND RESORT LAGONISSI»
Συνθήκες εντατικοποίησης για το λιγοστό προσωπικό

Την εντατικοποίηση που αντιμετωπίζουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «GRAND RESORT LAGONISSI», ενώ οι συνάδελφοί τους συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναστολή των συμβάσεών τους, καταγγέλλει το Παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Ν. Αττικής. Παρέμβαση για το ζήτημα έχει κάνει και το επιχειρησιακό Σωματείο, στο οποίο η διοίκηση απάντησε ότι οι εργαζόμενοι είναι «αρκετοί».

«Είναι αρκετοί, δηλαδή, 2 σερβιτόροι (το πολύ!) στο room service για 150 πελάτες ή αντίστοιχα, 2 καμαριέρες στην καλύτερη περίπτωση, οι οποίες καθαρίζουν επιπλέον καταστήματα και την παραλία», σχολιάζει το παράρτημα του Συνδικάτου και υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι «τρέχουν σε διάφορα πόστα για να καλύψουν τα όποια κενά» ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται «λάστιχο».

«Η πανδημία έγινε η αφορμή για να υλοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις τους οι εργοδότες, που σημαίνει ακόμα πιο εξαντλητική δουλειά για τους εργαζόμενους όσο και όποτε θέλουν, χωρίς ειδικότητες και συλλογικά δικαιώματα», τονίζει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ