Τετάρτη 29 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και να μονιμοποιηθούν

Να απαιτήσουν την ανανέωση του συνόλου των συμβάσεων των εργαζομένων που απασχολούνται στους παιδικούς σταθμούς της Αττικής καλεί τα σωματεία των δήμων το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με προγράμματα ΕΣΠΑ. Για δημόσιους σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των λαϊκών οικογενειών, χωρίς τροφεία, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση».

Με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι προχτές Δευτέρα το Συνδικάτο και πρόεδροι σωματείων στους δήμους είχαν συνάντηση με την διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕΤΑΑ, στην οποία φάνηκε ότι οι δημοτικές αρχές χρησιμοποιούν ανυπόστατους ισχυρισμούς για να δικαιολογήσουν τη μη ανανέωση συμβάσεων και προοπτικά τη μονιμοποίηση εργαζομένων.

Η παρέμβαση των συνδικαλιστών αφορούσε την καθυστέρηση ανάρτησης της πρόσκλησης για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Στη βάση αυτής της καθυστέρησης, δήμοι και νομικά πρόσωπα δήμων δεν προχωρούν σε αποφάσεις ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων με προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η διευθύντρια δήλωσε ότι «η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό μητρώο που θα είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά από αυτή την Τετάρτη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου σε μία βδομάδα», όμως ξεκαθάρισε ότι οι ανανεώσεις των συμβάσεων μπορούν να γίνουν και τώρα, παρά την καθυστέρηση. Ακόμα, σε ερώτηση αν η μονιμοποίηση συμβασιούχων με προγράμματα ΕΣΠΑ αποτελεί εμπόδιο για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, «όπως για παράδειγμα επικαλείται η δημοτική αρχή στην Αγία Βαρβάρα, ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση δεν εξαρτάται από τη σχέση εργασίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι καλύτερα να είναι μόνιμοι οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ